Με τέσσερις σημαντικές αλλαγές θα ανοίξουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αύριο, Δευτέρα όπως αποκάλυψε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στο ΟΤ Forum που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ.

Η κ. Κεραμέως, αναφέρθηκε στην ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού στα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια με τις προσλήψεις χιλιάδων μόνιμων εκπαιδευτικών, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στις καινοτομίες που εισάγονται στα σχολεία.

Πιο συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι αύριο, θα βρούμε σχολεία με 25.000 νέους μόνιμους  εκπαιδευτικούς.

Οι τέσσερις σημαντικές αλλαγές στα σχολεία

«Για 12 χρόνια φεύγανε στη σύνταξη χιλιάδες εκπαιδευτικοί και δεν διοριζόταν κανείς μόνιμος . Θα δούμε μία σημαντική ενίσχυση σε εκπαιδευτικό προσωπικό» σημείωσε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας για να προσθέσει.

«Κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια να εξορθολογήσουμε το ανθρώπινο δυναμικό στην εκπαίδευση. Επίσης, διευρύνουμε το ωράριο στο ολοήμερο σχολείο, το οποίο από  φέτος θα τελειώνει στις 17:30 για το 50% των τμημάτων της χώρας.

Αναφορικά με το ολοήμερο σχολείο, ένας θεσμός που έχουν αγκαλιάσει οι ελληνικές οικογένειες, επεσήμανε ότι ο πρώτος λόγος για τη διεύρυνση του ωραρίου είναι η ενίσχυση με δημιουργικές δράσεις και ο δεύτερος για να στηριχθούν – όπως είπε – οι εργαζόμενοι γονείς.

Εκτός όμως από τις προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών και την αναβάθμιση του ολοήμερου σχολείου, η κ. Κεραμέως υπογράμμισε ότι από φέτος θα υπάρχουν και οι μέντορες εκπαιδευτικοί που θα καθοδηγούν τους δασκάλους και καθηγητές ενώ θα δούμε νέα ψηφιακά εργαλεία με διαδραστικούς πίνακες οι οποίοι θα αρχίσουν να εγκαθίστανται στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

πηγή in.gr