Μεγαλώνετε έναν βιβλιοφάγο ή ένα παιδί που αγαπά περισσότερο τη σωματική δραστηριότητα παρά τις σελίδες των βιβλίων; Όποια και αν είναι η απάντηση, η κατάλληλη διαμόρφωση του δωματίου του, από το γραφείο και την καρέκλα μέχρι τα ράφια, τη βιβλιοθήκη και τη διακόσμηση, θα επηρεάσει τη συγκέντρωση – και άρα την απόδοσή του – περισσότερο από ό,τι φαντάζεστε.

Το πιθανότερο είναι ότι μικρές μετατροπές αρκούν για να βοηθήσετε το παιδί σας να δώσει τον καλύτερό του εαυτό και να εμπεδώσει τις νέες γνώσεις με τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία. Ακόμη, όμως, κι αν αποδειχθεί ότι θα πρέπει να προχωρήσετε σε ριζικές αλλαγές στην επίπλωση του παιδικού δωματίου, μπορείτε να συγκρατήσετε το κόστος χαμηλά, επιλέγοντας για τις αγορές σας ένα marketplace, όπως το SHOPFLIX.gr, όπου θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε για το παιδικό δωμάτιο σε συμφέρουσες τιμές.

Άλλο ένα μεγάλο plus; Επιλέγοντας την πλατφόρμα για τις αγορές σας, μπορείτε να παραλάβετε τα πάντα ταυτόχρονα, μέσα από την υπηρεσία SHOPFLIX ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ, στην ακριβή ημερομηνία που θα δείτε κατά την παραγγελία, σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεστε, για να μπορέσει να ριχτεί με τα μούτρα στο διάβασμα. Έτοιμοι για ανανέωση;

Ξεκινήστε από τη μέση

Αναφερόμαστε στη μέση του παιδιού, που θα πρέπει να βρίσκει τη στήριξη που της αναλογεί. Η ιδανική καρέκλα γραφείου, θα το βοηθά να διαβάζει στη σωστή στάση, για να μην καταπονεί το σώμα του την ώρα του διαβάσματος. Και αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να προμηθευτείτε εκείνη που του ταιριάζει, αφού στο SHOPFLIX.gr θα βρείτε προσφορές σε καρέκλες gaming και καρέκλες γραφείου με πλάτη mesh.

Μην αφήνετε το όνομά τους να σας ξεγελάσει: οι καρέκλες gaming μπορούν να γίνουν ο καλύτερός σύμμαχός του στο διάβασμα, αφού είναι σχεδιασμένες για να προσφέρουν ανακούφιση σε εκείνους που περνούν αμέτρητες ώρες καθισμένοι μπροστά στο PC.

Με τη χαμηλή τιμή της και το εντυπωσιακό μπλε και κόκκινο χρώμα στο οποίο διατίθεται, η καρέκλα Alyx της Raptor αποτελεί την τέλεια προσθήκη στο εφηβικό δωμάτιο – και, με την ανάκλιση να φτάνει τις 180 μοίρες, είναι σίγουρο ότι θα το βολέψει τόσο στο διάβασμα όσο και στην ψυχαγωγία.

Αγοράστε τη από 99,90€.

Οι κλασικές καρέκλες με πλάτη mesh έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα. Λιγότερο ογκώδεις, θα βολέψουν και ένα μικρότερο παιδί και θα χωρέσουν με μεγαλύτερη άνεση σε ένα δωμάτιο λιγότερων τετραγωνικών. Μεγάλο plus και το γεγονός ότι το υλικό mesh της πλάτης αφήνει τον αέρα να τη διαπερνά, εξασφαλίζοντας πιο άνετο διάβασμα στους θερμότερους μήνες.

Για παράδειγμα, η καρέκλα γραφείου Alkyoni της Artelibre, διακρίνεται από εργονομικό σχεδιασμό που προσφέρει στα παιδιά πλήρη ελευθερία κινήσεων, αλλά και τη βέλτιστη στήριξη της μέσης και της σπονδυλικής στήλης. Στα σημαντικότερα πλεονεκτήματά της, η δυνατότητα προσαρμογής του ύψους της, ώστε να συνεχίσει να βολεύει το παιδί καθώς ψηλώνει, αλλά και τα μοντέρνα μπράτσα που ακολουθούν την καμπυλότητα των χεριών για μεγαλύτερη ξεκούραση.

Αγοράστε τη από 68.92€.

Γραφείο ArteLibre Μελαμίνη 100x48x135cm, 75,14€.

Βάλτε το σε τάξη

Κλειδί για τη συγκέντρωσή του είναι και η σωστή οργάνωση του χώρου του, που θα πρέπει να είναι τακτοποιημένος για να μη λειτουργεί ως περισπασμός. Προφανώς, το παιδί σας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του (και) σε αυτό το ζήτημα, όμως ένα γραφείο με αρκετά συρτάρια θα βοηθήσει σημαντικά την κατάσταση – ή τουλάχιστον θα καταρρίψει ορισμένες δικαιολογίες.

Βιβλιοθήκη Kipp Κίτρινη 113x28x115cm, 65,90€.

Δώστε έμφαση στη βιβλιοθήκη

Ακόμη κι αν τα βιβλία του χωρούν με άνεση στην οικογενειακή βιβλιοθήκη, είναι πολύ σημαντικό να έχουν τον δικό τους χώρο στο δωμάτιό του. Η ίδια η οπτική επαφή λειτουργεί ως ερέθισμα που αυξάνει τις πιθανότητες το παιδί να τα ξεφυλλίσει και να αναπτύξει μια προσωπική σχέση μαζί τους, απαλλαγμένο από την πίεση του μπαμπά και της μαμάς.

Υδρόγειος Σφαίρα Διακάκης Elite Φωτιζόμενη στα Ελληνικά 30 cm Μπλε, 34,50€.

Μην ξεχνάτε τη διακόσμηση

Καμιά φορά είναι οι μικρές πινελιές που κάνουν τη διαφορά. Πολλά εκπαιδευτικά αντικείμενα, όπως ένας παγκόσμιος χάρτης ή μια υδρόγειος σφαίρα, έχουν και διακοσμητική αξία, ενώ ένας μικρός πίνακας ανακοινώσεων μπορεί να φιλοξενήσει ταυτόχρονα αγαπημένες φωτογραφίες και το εβδομαδιαίο σχολικό πρόγραμμα.

Φωτιστικό Γραφείου LED με Εύκαμπτο Βραχίονα σε Πράσινο Χρώμα, 18,90€.

Το φως το βοηθητικό

Για να μπορέσει να συγκεντρωθεί, πρέπει και να μπορεί να διαβάζει χωρίς να κουράζει υπερβολικά τα μάτια του. Βεβαιωθείτε ότι το γραφείο του δέχεται όσο το δυνατόν περισσότερο φυσικό φως, αλλά και ότι το τεχνητό φως το χτυπά από τα αριστερά, αν είναι δεξιόχειρας, και αντίστροφα αν είναι αριστερόχειρας. Για να φωτίζεται πάντα ακριβώς όπως πρέπει, αξίζει να επενδύσετε σε ένα ποιοτικό φωτιστικό γραφείου.