«Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την εμφάνιση του δέρματος είναι η χρήση ενός απολεπιστικού προκειμένου η ανακύκλωση των κυττάρων να γίνεται με πιο γρήγορο ρυθμό», τονίζει ο διάσημος  δερματολόγος δρ. Howard Μurad και προσθέτει: «Πρόκειται επίσης για το βήμα που σας δίνει άμεσα και ορατά αποτελέσματα γιατί απομακρύνοντας αυτά τα τραχιά κύτταρα, το χρώμα και η υφή του δέρματος βελτιώνονται σχεδόν αμέσως.»

Η διαδικασία της δημιουργίας του σπιτικού σκραμπ σώματος είναι πιο απλή απ’ ό,τι φαντάζεστε. Η βάση για τα περισσότερα είναι η μαύρη ζάχαρη ή το χοντρό αλάτι, το οποίο είναι ιδανικό και για τα σκληρά σημεία, όπως πέλματα, αγκώνες κλπ. Προσθέστε μερικές κουταλιές ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο ή έλαιο τζοτζόμπα και μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας. Πειραματιστείτε με τα υλικά και την αναλογία τους. Να θυμάστε ότι όσο πιο ρευστό είναι το μείγμα, τόσο πιο ήπια θα είναι η απολέπιση. Το ζητούμενο είναι να φτιάξετε ένα απολεπιστικό σώματος κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας. Παρακάτω σας δείχνουμε μία συνταγή που εξομαλύνει την υφή της επιδερμίδας και βοηθά την αποτοξίνωση

Σπιτικό σκραμπ για απολέπιση, αποτοξίνωση, αντιγήρανση

Υλικά

1/2 κούπα φύλλα πράσινου τσαγιού μουλιασμένα σε χλιαρό νερό

2 φλυτζάνια τσαγιού μαύρη ζάχαρη

3 κουταλιές της σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο στο μπλέντερ

Οδηγίες

Ανακατεύουμε καλά τα υλικά σε ένα μπολ. Στη συνέχεια το απλώνουμε σε στεγνό δέρμα κάνοντας μασάζ από κάτω προς τα πάνω, φορώντας γάντια απολέπισης. Επιμένουμε στα σημεία που έχουν σπιθουράκια, αλλά και στις τραχιές περιοχές (αγκώνες, πέλματα). Στην πλάτη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις ειδικές, μακρόστενες λούφες με λαβές. Αφού τελειώσουμε, ξεπλένουμε με ζεστό νερό και απλώνουμε ενυδατική κρέμα.

Το πρασινο τσάι έχει αντιγηραντική δράση και βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία. Το τζίντζερ απομακρύνει τα σπυράκια και ξεμπλοκάρει τους πόρους.

Εξτρα συμβουλές

* Η καλύτερη ώρα για απολέπιση είναι το βράδυ, πριν πέσετε για ύπνο.

* Τα scrub εφαρμόζονται πάντα σε καθαρό δέρμα.

* Μετά τη διαδικασία, βάλτε ενυδατική κρέμα για να διατηρήσετε ενυδατωμένη την επιδερμίδα σας.

* Η συχνότητα της απολέπισης εξαρτάται από τον τύπο της επιδερμίδας. Αν έχετε  ξηρή ή ευαίσθητη δεν πρέπει να υπερβαίνετε τις δυο φορές την εβδομάδα.