Η επιλογή ανάμεσα στις διαφορετικές αποχρώσεις και τα χρώματα για το παιδικό υπνοδωμάτιο, μπορεί να αποδειχθεί πραγματική πρόκληση. Τα διαφορετικά χρώματα μπορούν να έχουν διαφορετικές επιδράσεις τόσο στο σώμα όσο και στο μυαλό του παιδιού, ανεξάρτητα από την ηλικία του.

Γιατί να επιλέξετε τα ψυχρά χρώματα για το παιδικό

Τα ψυχρά χρώματα έχουν μια ηρεμιστική επίδραση στο σώμα και μπορούν να κάνουν το δωμάτιο του παιδιού σας να φαίνεται πιο ευρύχωρο, όπως αισθάνεται κανείς όταν βλέπει τον καταγάλανο ουρανό ή τα κύματα της θάλασσας. Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο και για τα σκούρα, ψυχρά χρώματα και θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με μέτρο.

Παρά την καταπραϋντική τους φύση, τα ψυχρά χρώματα δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστικά και μπορούν να κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται σφιγμένο, εάν η ατμόσφαιρα είναι πολύ έντονη. Για να απαλύνετε το αποτέλεσμα, συνδυάστε τα ψυχρά χρώματα με τα κρεμώδη ουδέτερα και ντύστε το δωμάτιο του παιδιού με απαλά υφάσματα και άνετα αξεσουάρ.

Οι καλύτερες επιλογές περιλαμβάνουν:

Μπλε

Το μπλε ηρεμεί το μυαλό και το σώμα, μειώνοντας την αρτηριακή πίεση, τον καρδιακό ρυθμό και την αναπνοή και μειώνοντας τα συναισθήματα άγχους και επιθετικότητας. Τα παιδιά που έχουν προβλήματα με τον ύπνο ή είναι επιρρεπή σε εκρήξεις και άλλα προβλήματα συμπεριφοράς μπορεί να ωφεληθούν από το να περνούν χρόνο σε ένα μπλε περιβάλλον.

Μωβ

Σε συνδυασμό με τη σοφία και την πνευματικότητα, το μωβ συνδυάζει τη σταθερότητα του μπλε και την ενέργεια του κόκκινου, παίρνοντας τα χαρακτηριστικά του καθενός, ανάλογα με την απόχρωση. Το μωβ μπορεί επίσης να έχει μια αίσθηση πολυτελείας.

Πράσινο

Το πράσινο συμβολίζει τη φύση και έτσι προωθεί ένα γαλήνιο και ήρεμο περιβάλλον. Σε συνδυασμό με την υγεία, τη θεραπεία και την ευεξία, το πράσινο έχει μια καταπραϋντική επίδραση στο σώμα και το μυαλό, μειώνοντας το άγχος και προάγοντας τη συγκέντρωση. Η έκθεση στο πράσινο χρώμα μπορεί ακόμη και να αυξήσει την ικανότητα ανάγνωσης.