Υλικά
Για 55 περίπου κουλουράκια

1 κιλό περίπου αλεύρι για όλες της χρήσεις
3 φλιτζάνια ελαιόλαδο
2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι σόδα
1 σφηνάκι τσίπουρο
1 φλιτζάνι σουσάμι
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
(1.200 γρ.)

Εκτέλεση

1. Καβουρδίζετε το σουσάμι για λίγα λεπτά σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσει και να βγάλει τα αρώματά του. Το αφήνετε να κρυώσει.
2. Στο μεταξύ χτυπάτε τη ζάχαρη με το λάδι στο μίξερ για 5 λεπτά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Διαλύετε τη σόδα στον χυμό και τα προσθέτετε στο ελαιόλαδο. Προσθέτετε το τσίπουρο, την κανέλα και το αλεύρι, το οποίο έχετε πριν κοσκινίσει με το μπέικιν πάουντερ και τη μισή ποσότητα σουσαμιού.
3. Αν χρειάζεται ρίχνετε λίγο ακόμη αλεύρι. Φροντίστε να μη ζυμώσετε πολύ τη ζύμη για να μη σφίξουν τα κουλουράκια Τα πλάθετε και τα βουτάτε στο σουσάμι.
4. Στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, τα τοποθετείτε μέσα και τα ψήνετε για 30-35 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160οC μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.