Η πτήση με το νήπιο μπορεί να φαίνεται πραγματικά δύσκολη πρόκληση, ειδικά αν δεν το έχετε ξανακάνει. Κι αν σκεφτείτε ότι τα νήπια δεν αποτελούν και τους καλύτερους συνταξιδιώτες, μιας και είναι επιρρεπή σε ξεσπάσματα, έχουν μικρή διάρκεια προσοχής και δεν τους αρέσει να κάθονται ακίνητα για πολύ, η ανησυχία σας μπορεί να ενταθεί.

Check list για την πτήση με το νήπιο

Ωστόσο, πολλά νήπια θεωρούν ότι το ταξίδι με αεροπλάνο είναι συναρπαστικό, και υπάρχουν αντικείμενα που μπορούν να σας βοηθήσουν για να κάνετε την εμπειρία σας όσο το δυνατόν πιο ομαλή, τόσο για εσάς όσο και για το νήπιο. Για να τα καταφέρετε, εκτός από την καλή σας διάθεση, θα χρειαστείτε:

Πολλές προμήθειες για σνακ

Η νούμερο ένα σύσταση προς τους γονείς που πετούν με ένα μικρό παιδί είναι τα σνακ. Αυτό διότι η μάσηση μπορεί να βοηθήσει τα αυτιά τους κατά την απογείωση και την προσγείωση, αλλά τους δίνει επίσης και κάτι να κάνουν.

Φέρτε μαζί σας μια ποικιλία που να περιλαμβάνει υγιεινά γλυκά, αλμυρά και τραγανά σνακ.

Καινούργια παιχνίδια

Δεν υπάρχουν πολλά περισσότερα που αρέσουν στα νήπια από ένα ολοκαίνουργιο παιχνίδι. Για αυτό κάντε μια σύντομη επίσκεψη πριν από το ταξίδι σας για να προμηθευτείτε μερικά παιχνίδια που το μικρό σας δεν έχει ήδη ή μπορείτε να δανειστείτε και κάποια. Το θέμα είναι να είναι νέα παιχνίδια, τα οποία δεν γνωρίζει το παιδί.

Φυσικά, μην ξεχάσετε να τα τυλίξετε σε συσκευασία δώρου για να τραβήξετε την προσοχή του νηπίου και να ανυπομονεί να παίξει με το παιχνίδι του για μερικές ώρες τουλάχιστον.

Αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια

Ας το παραδεχτούμε, τα αεροδρόμια και τα αεροπλάνα είναι γεμάτα κόσμο. Και ενδεχομένως, πολλά μικρόβια. Για αυτό θέλετε να έχετε μαζί σας πολλά αντιβακτηριακά μαντηλάκια, ώστε να σκουπίσετε τις επιφάνειες που βρίσκονται κοντά στο παιδί αλλά και τα χέρια του σε περίπτωση που ακουμπήσει μια επιφάνεια.

Μπορείτε να σκουπίσετε γρήγορα, τα υποβραχιόνια, τους δίσκους αεροπλάνων ή οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια μπορεί να αγγίξει το παιδί.

Αντικείμενα που θα το κάνουν να  νιώθει άνετα

Τα ταξίδια μπορεί να είναι αγχωτικά, ανεξάρτητα από την ηλικία κι ειδικά για τα νήπια που δεν έχουν προηγούμενες εμπειρίες και δεν ξέρουν τι ακριβώς να περιμένουν. Διευκολύνετε την κατάσταση για το παιδί έχοντας μαζί σας τα πράγματα που του προσφέρουν άνεση.

Ίσως είναι η αγαπημένη τους κουβέρτα που δεν μπορεί να αποχωριστεί ή η πιπίλα του, που το βοηθάει να ηρεμήσει πιο εύκολα και πιο γρήγορα.