Όταν έχετε μικρά παιδιά, μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε μια δραστηριότητα στην οποία μπορούν να συμμετέχουν όλοι και πράγματι να την απολαμβάνουν και να διασκεδάζουν εξίσου. Όχι μόνο τα νήπια έχουν περιορισμένα σετ δεξιοτήτων, αλλά έχουν επίσης σύντομο εύρος προσοχής. Είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι όποιες οικογενειακές δραστηριότητες και αν επιλέξετε, είναι κατάλληλες για την ηλικία και αρκετά εύκολες, ώστε το μικρό σας να μπορεί να συμμετέχει.

Δραστηριότητες για όλη την οικογένεια

Παρακάτω θα δούμε μερικές διασκεδαστικές οικογενειακές δραστηριότητες που είναι ιδανικές για μικρά παιδιά, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν παραμένουν διασκεδαστικές για τα μεγαλύτερα παιδιά, τον μπαμπά ή την μαμά.

Ώρα να ψήσουμε

Το μαγείρεμα είναι συχνά δύσκολο με τα μικρά παιδιά, επειδή πολλές από τις εργασίες είναι εκτός των ικανοτήτων τους, όπως το κόψιμο λαχανικών ή η χρήση των συσκευών. Αλλά το ψήσιμο είναι λίγο πιο εύκολο στην περίπτωση των νηπίων, καθώς μπορούν να ανακατέψουν τα υλικά στο μπολ ή να βοηθήσουν να ρίξουν τα υλικά ή και να σπάσουν τα αυγά.

Επιπλέον, αποτελεί μια δραστηριότητα που μπορεί να απολαύσει όλη η οικογένεια, με κάθε μέλος να αναλαμβάνει και διαφορετικά καθήκοντα. Δεν χρειάζεται καν να ψήσετε τα μπισκότα. Θα μπορούσατε να τα αγοράσετε έτοιμα και να κάνετε μια απολαυστική συνεδρία διακόσμησης οικογενειακών μπισκότων μαζί.

Φτιάχνουμε ένα οχυρό

Δεν χρειάζεται να φύγετε από το σπίτι σας για να κάνετε μια διασκεδαστική οικογενειακή δραστηριότητα, που θα απολαύσουν όλοι. Σκεφτείτε να φτιάξετε ένα τεράστιο οχυρό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διαβάσετε ιστορίες ή να παρακολουθήσετε μια ταινία μόλις το ολοκληρώσετε.

Θα είναι εύκολο να εντυπωσιάσετε το παιδί σας με μερικές κουβέρτες και σεντόνια. Προσθέστε πολύχρωμα φώτα για να δημιουργήσετε μια ζεστή ατμόσφαιρα και φυσικά μην ξεχάσετε τα ποπ κορν!

Έργο τέχνης DIY

Εάν η οικογένειά σας είναι δημιουργική, βρείτε μια δραστηριότητα DIY που μπορείτε να κάνετε όλοι μαζί. Μπορεί να είναι τόσο απλό όσο να δώσετε σε κάθε μέλος από ένα καμβά για να ζωγραφίσουν μια εικόνα ή την αγαπημένη τους οικογενειακή φωτογραφία (για τους μεγαλύτερους).

Ή, μπορείτε να σκεφτείτε ένα συλλογικό έργο, όπως να δημιουργήσετε μια χειροτεχνία ή μια εικόνα για να την κρεμάσετε στο σπίτι. Ό,τι κι αν επιλέξετε, βεβαιωθείτε ότι το έργο τέχνης είναι αρκετά απλό, ώστε το μικρότερο παιδί να μπορεί να συμμετέχει εύκολα.

Δοκιμάστε το καραόκε

Το νήπιό σας μπορεί μόλις τώρα να αρχίζει να μιλάει με ολόκληρες προτάσεις, επομένως το να τραγουδήσει τους σωστούς στίχους ενός τραγουδιού είναι πιθανότατα εκτός των ικανοτήτων του. Αλλά ακόμα κι αν δεν καταλαβαίνουν σωστά τα λόγια, τα νήπια λατρεύουν να… φωνάζουν με μουσική.

Έτσι, θα λατρέψουν μια οικογενειακή βραδιά καραόκε. Αν δεν έχετε μηχανή καραόκε, αναζητήστε ορχηστρικές εκδόσεις τραγουδιών κατάλληλων για την ηλικία τους στο YouTube. Αυτοσχεδιάστε χρησιμοποιώντας μια βούρτσα μαλλιών ως μικρόφωνο και δείτε την διάθεση όλης της οικογένειας να απογειώνεται.