Πώς θα αποκτήσουμε το τέλειο ίσιωμα στα μαλλιά μας ακόμα και σε συνθήκες υγρασίας; Δεν είναι δύσκολο. Με τα σωστά προϊόντα και εργαλεία, τα παρακάτω tips αλλά και την εξάσκηση θα αποκτήσουμε το εφέ glass hair trend, δηλαδή σούπερ ίσια και λεία μαλλιά που είναι λαμπερά σαν γυαλί.

#Μετά το λούσιμο, σκουπίζουμε πολύ καλά τα μαλλιά
Αποφεύγουμε το τρίψιμο για να μη φριζάρουν. Στη συνέχεια τα ξεμπερδεύουμε απαλά με μία χτένα με αραιά δόντια προκειμένου να αποφύγουμε το σπάσιμο και τη δημιουργία ψαλίδας.

#Απλώνουμε ένα προϊόν κατά της θερμότητας

Αυτό μπορεί να είναι σε μορφή γαλακτώματος ή σέρουμ. Είναι σημαντικό να προστατεύσουμε την τρίχα από τη θερμότητα. Συγχρόνως βοηθάμε τα μαλλιά να γίνουν πιο λεία και να ισιώσουν πιο εύκολα.

#Στεγνώνουμε τις ρίζες με το πιστολάκι και μια χτένα
Για να αποκτήσουν μία λεία φόρμα, σκύβουμε το κεφάλι και τα στεγνώνουμε με μία βούρτσα φυσώντας τα με το σεσουάρ στο ζεστό αέρα. Ετσι θα αποκτήσουν όγκο οι ρίζες και ταυτόχρονα θα προετοιμάσουμε τα μαλλιά για το ίσιωμα.

#Αφού τα μαλλιά μας είναι στεγνά, τα χωρίζουμε σε τούφες
Πριν χρησιμοποιήσουμε το σίδερο ισιώματος βεβαιωνόμαστε ότι τα μαλλιά είναι στεγνά. Το νερό σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες θα «ψήσει» την τρίχα και θα την αφυδατώσει πιο γρήγορα.

#Καθώς χτενίζουμε την κάθε τούφα χωριστά, περνάμε και το σίδερο ισιώματος
Προσέχουμε να ρυθμίσουμε την κατάλληλη θερμοκρασία ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς όμως να τραυματίσουμε την τρίχα. Οπως υποστηρίζουν οι κομμωτές, η ιδανική θερμοκρασία όταν κάνουμε μόνες μας ίσιωμα είναι γύρω στους 180ο C.

#Μετά το ίσιωμα, φυσάμε τα μαλλιά με κρύο αέρα
Κρατάμε το πιστολάκι πάνω από την κορυφή του κεφαλιού και ρίχνουμε κρύο αέρα με το στόμιο προς τα κάτω. Αυτή η κίνηση θα σφραγίσει τα λέπια της τρίχας αποτρέποντας το φριζάρισμα και ενισχύοντας τη λάμψη. Προαιρετικά εφαρμόζουμε λίγες σταγόνες από ένα έλαιο θρέψης.

#Ψεκάζουμε με ένα σπρέι κρατήματος

Είναι η τελευταία κίνηση για το φινίρισμα, που θα εξασφαλίσει διάρκεια στο αποτέλεσμα.