Μπορεί οι καιροί να έχουν αλλάξε στην τεχνολογία, αλλά κάποια πράγματα μένουν τα ίδια. Στην πραγματικότητα, ο μέσος γονέας λέει ότι ήταν 11 ετών όταν πήρε το πρώτο του τεχνολογικό απόκτημα. Ανάλογα με την εποχή αυτό μπορεί να ήταν ένας επιτραπέζιος υπολογιστής ή ένα λάπτοπ.

Μια έρευνα σε 2.000 Αμερικανούς γονείς παιδιών σχολικής ηλικίας διαπίστωσε ότι σήμερα το μέσο παιδί θα λάβει το πρώτο του smartphone σε ηλικία 10 ετών. Ίσως η εξελιγμένη τεχνολογία είναι δείγμα της εποχής, αλλά 6 στους 10 (59%) γονείς δηλώνουν ότι στέλνουν μήνυμα στα παιδιά τους όταν είναι έτοιμο το φαγητό.

Τι λένε άλλοι γονείς για την τεχνολογία στο σπίτι τους;

Επτά στους 10 (70%) γονείς δηλώνουν ότι εμπιστεύονται τα παιδιά τους με την τεχνολογία. Τα δύο τρίτα (66%) έχουν τοποθετήσει γονικό έλεγχο σε όλες τις συσκευές για λόγους ασφαλείας. Έξι στους 10 (62%) πιστεύουν επίσης ότι η τεχνολογία είναι ευεργετική για τις κοινωνικές δεξιότητες των παιδιών.

Οι γονείς λένε ότι αποφάσισαν να δώσουν στα παιδιά τους ένα smartphone για να το χρησιμοποιούν για λόγους έκτακτης ανάγκης (55%). Έπειτα για να τα βοηθήσουν να αποκτήσουν τεχνολογικές δεξιότητες για τη μελλοντική τους εργασία (47%). Και, τέλος, επειδή έδειξαν την ωριμότητα να αποκτήσουν ένα (46%).

Η έρευνα αποκάλυψε ότι τα δύο τρίτα (67%) πιστεύουν ότι τα παιδιά τους θα έχουν πρόσβαση στην τεχνολογία, ανεξάρτητα από το πόσο αυστηροί είναι. Το 70% θα ήταν πιο ανοιχτοί στο να τους πάρουν ένα tablet αν γνώριζαν ότι μπορούν να το χρησιμοποιούν με ασφάλεια.

Οι μισοί από τους ερωτηθέντες έχουν αγοράσει ή σκέφτονται να αγοράσουν στο παιδί τους ένα απλό τηλέφωνο. Στόχος τους είναι να το βοηθήσουν να αποφύγει τις «εφαρμογές που αποσπούν την προσοχή» (65%) στα smartphone. Έτσι, έχουν μόνο βασικές λειτουργίες όπως κλήσεις και μηνύματα χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο (65%).

Σε μια μελέτη 281 Αυστραλών γονέων, το 75% ανέφερε συγκρούσεις, εντάσεις και οικογενειακές διαφωνίες σχετικά με την τεχνολογία. Ωστόσο, ένας στους τρεις δεν αναζήτησε ποτέ επίσημες οδηγίες σχετικά με τη χρήση ψηφιακών μέσων από τα παιδιά.