Ένα νήπιο δεν είναι ακριβώς ο ιδανικός συνταξιδιώτης. Τα μικρά παιδιά είναι επηρρεπή σε ξεσπάσματα, έχουν μικρό εύρος προσοχής και δεν μπορούν να κάθονται ακίνητα για πολλή ώρα. Πολλά, βέβαια, θα βρουν το αεροπορικό ταξίδι συναρπαστικό.

Πιθανότατα δεν ανυπομονείτε να πάρετε το ρίσκο του να βρεθείτε 36.000 πόδια πάνω από το έδαφος χωρίς τρόπο διαφυγής με το απαρηγόρητο παιδί σας. Ωστόσο ο προγραμματισμός εκ των προτέρων με πράγματα που θα κρατήσουν το παιδί απασχολήμένο, θα σας κάνει να διασκεδάσετε και να ηρεμήσετε.

Ατελείωτη προμήθεια σνακ

Η νούμερο ένα σύσταση προς τους γονείς που πετούν με ένα μικρό παιδί είναι σνακ, σνακ και άλλα σνακ. Η κίνηση της μάσησης μπορεί να βοηθήσει τα αυτιά τους κατά την απογείωση και την προσγείωση. Tους δίνει επίσης κάτι να κάνουν. Ας το παραδεχτούμε, για αυτά, οι λιχουδιές είναι μια δραστηριότητα από μόνα τους.

Εφοδιαστείτε με μια ποικιλία που κυμαίνεται από υγιεινά, γλυκά, αλμυρά και τραγανά. Διατηρήστε το ενδιαφέρον! Nα θυμάστε ότι τα σακουλάκια και τα υγρά θα πεταχτούν αν δεν είναι κάτω από τη ρυθμισμένη ποσότητα.

Καινούργια (γι’ αυτό) παιχνίδια

Δεν υπάρχει κάτι που να αρέσει περισσότερο σε ένα μικρό παιδί από ένα καινούργιο παιχνίδι. Προμηθευτείτε μερικά παιχνίδια, δεν χρειάζεται να είναι ακριβά ή να τα αγοράσετε τώρα, αρκεί να μην το έχουν ξαναδεί. Το να δώσετε σε ένα κουρασμένο, ανήσυχο ή βαριεστημένο νήπιο τη δυνατότητα να εστιάσει την προσοχή του σε κάτι μη καταστροφικό είναι μια πολύ καλή ιδέα.

Συσκευή φόρτισης μπαταρίας

Παρόλο που θα φορτίσετε ό,τι μπορείτε πριν το αεροδρόμιο, η μπαταρία διαρκεί ελάχιστα. Η συσκευή φόρτισης είναι το εισιτήριο για να αποφύγετε ένα επικό ξέσπασμα όταν εμφανιστεί το σήμα χαμηλής μπαταρίας. Οι φορητοί φορτιστές επιμηκύνουν τον χρόνο χρήσης των συσκευών παρά τις καθυστερήσεις, τις ακυρώσεις πτήσεων ή άλλες απροσδόκητες αλλαγές.

Ακουστικά

Η λήψη παιχνιδιών, αγαπημένων εκπομπών και ταινιών είναι μια δοκιμασμένη μέθοδος για τη διασκέδαση των μικρών παιδιών στο αεροπλάνο. Το μειονέκτημα είναι ότι δεν βρίσκεστε στην άνεση του σπιτιού σας και δεν θέλουν όλοι να ακούσουν το soundtrack της Moana. Τα ακουστικά θα αποκλείσουν επίσης κάθε θόρυβο που θα διαταράξει τη συγκέντρωσή του.

Είδη άνεσης

Τα ταξίδια μπορεί να είναι αγχωτικά – ανεξάρτητα από την ηλικία. Διευκολύνετε την κατάσταση για το μικρό σας παιδί, έχοντας τα πράγματα που το ανακουφίζουν, όπως η αγαπημένη του κουβέρτα. Σε περίπτωση που καταφέρετε να κάνετε το μικρό σας να κοιμηθεί, δε θέλετε να του λείπει το αντικείμενο της παρηγοριάς του.

Μη ηλεκτρονικοί περισπασμοί

Όσο και να σχεδιάζει και να προετοιμάζεται κανείς, μερικές φορές τα πράγματα πάνε στραβά. Προσθέστε εφεδρικές επιλογές ψυχαγωγίας που δεν βασίζονται στην τεχνολογία, για παν ενδεχόμενο, στην τσάντα σας. Μερικά βιβλία ζωγραφικής και επιτραπέζια που δεν πιάνουν πολύ χώρο δεν βλάπτουν.