Η περίοδος των γιορτών μάς δίνει την πολύτιμη ευκαιρία να χαλαρώσουμε και να περάσουμε ποιοτικό χρόνο μαζί με την οικογένειά μας. Και τι καλύτερο από το να καθίσουμε παρέα με τα παιδιά στον καναπέ μας και να διαβάσουμε τα αγαπημένα τους βιβλία; Είτε διαβάζετε ένα κλασικό μυθιστόρημα είτε παραμύθια, εκτός από τη διασκέδασή τους συμβάλλετε και στην ανάπτυξη των γνωστικών αλλά και των γλωσσικών τους δεξιοτήτων, που είναι απαραίτητες για την ακαδημαϊκή τους επιτυχία μετέπειτα. Με κάθε απρόσμενη αλλαγή στην πλοκή, η φαντασία του παιδιού καλλιεργείται και η δημιουργικότητά του ξεδιπλώνεται.

Θυμηθείτε την υπέροχη αίσθηση θαλπωρής και ζεστασιάς που νιώθατε και εσείς σαν παιδί όταν διαβάζατε στην αγκαλιά των γονιών σας. Μέσα από το διάβασμα βιβλίων αναπτύσσουμε έναν μοναδικό δεσμό με τα παιδιά, καθώς δέχονται την πολύτιμη τρυφερότητά μας και την απερίσπαστη προσοχή μας. Μέσα από τους συμβολισμούς τους, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να μάθουν να ξεχωρίζουν το σωστό από το λάθος, το δίκαιο από το άδικο, τη δράση από την απραξία.

Και μην ξεχνάτε ότι τα παιδικά βιβλία δεν είναι μόνο για παιδιά. Η δύναμή τους είναι τόσο μεγάλη που μπορούν να ενθουσιάσουν, να συναρπάσουν και να γαληνέψουν ακόμα και τους μεγαλύτερους. Μέσα από την οπτική των παιδιών μπορούμε να ανακαλύψουμε εκ νέου παραμύθια της δικής μας ηλικίας, να τα δούμε με άλλα μάτια και να βρούμε νέα νοήματα. Αυτές τις γιορτές συμμεριζόμαστε τον ενθουσιασμό των μικρών μας φίλων και γινόμαστε και πάλι παιδιά.

Τα βιβλία που ξεχωρίσαμε για τις φετινές γιορτές

ΛΑΜΠΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΙΑΝΝΟΥΡΑΚΟΥ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ

Απομένουν 24 ημέρες για την πιο όμορφη γιορτή του χρόνου! Αυτές οι ημέρες μπορούν να γίνουν εξίσου μαγικές παρέα με τα ξωτικά του Αϊ-Βασίλη. Ξεκίνησε από την 1η Δεκεμβρίου και κάθε ημέρα που περνά άνοιγε και ένα από τα αριθμημένα παραθυράκια αυτού του γιορτινού ημερολογίου, για να γνωρίσεις τα ξωτικά των Χριστουγέννων και να ανακαλύψεις πώς μπορείς κι εσύ να φέρεις το πνεύμα των γιορτών στο σπίτι και στην καρδιά σου.

Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ Η ΚΛΕΦΤΡΑ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ!
ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΟΥΑΛΙΑΜΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Ζήσε άλλη μία συναρπαστική και γεμάτη ανατροπές περιπέτεια του Ντέιβιντ Ουάλιαμς – τη φοβερή συνέχεια της πολυαγαπημένης ιστορίας «Η γιαγιά μου η Κλέφτρα».

ΠΟΝΤΙΚΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΤΣΑΪΚΟΦΣΚΙ
ΜΥΡΤΩ ΜΠΟΚΟΛΙΝΗ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ

Διάβασε το «Ποντίκι στην οικία Τσαϊκόφσκι» και μάθε πώς ένα ποντίκι που γεννήθηκε στο πιάνο του κυρίου Τσαϊκόφσκι οδήγησε τον συνθέτη, μέσα από μια σειρά ευφάνταστων συμπτώσεων, στη δημιουργία της «Λίμνης των Κύκνων»!

ΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΤΑΟ
ΕΛΕΝΗ ΑΝΔΡΕΑΔΗ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Οι μαχητές του Ντάο, με μυρωδιά ανατολικής (φιλο)σοφίας, μας εμπνέουν και μας προτείνουν τρόπους με τους οποίους μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή. Κυρίως, μας υπενθυμίζουν ότι θα έπρεπε να είμαστε ευγνώμονες για όσα μάς προσφέρει η Γη. Μας δείχνουν το φως μέσα μας και πώς με αυτό μπορούμε να φωτίσουμε όλη την πλάση.

ΝΤΡΟΠΑΛΟΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΙ
NADIA FINER
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

Πλούσιο σε πληροφορίες, πρακτικές συμβουλές και ειδικές μεγάλες αποστολές, αυτό το βιβλίο θα βοηθήσει τα ντροπαλά παιδιά να κάνουν τα απαραίτητα μικρά βήματα για να αποδεχθούν την ντροπαλότητά τους, να δουλέψουν μαζί της και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση χωρίς να αλλάξουν αυτό που είναι.

ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΣΟΥΖΑΝΑ ΙΣΕΡΝ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ

Μέσα από τις μικρές ιστορίες των ηρώων αυτού του βιβλίου τα μικρά παιδιά μπορούν να αναλογιστούν τα δικά τους ταλέντα και υπερδυνάμεις που τα κάνουν να διαφέρουν από τους άλλους. Τους δίνεται έτσι το έναυσμα για να προβληματιστούν σχετικά με την ταυτότητα, τις αρετές και τις ικανότητες του καθενός.

ΤΑ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ
ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Μια μικρή πολύχρωμη εγκυκλοπαίδεια συναισθημάτων με χρήσιμες συμβουλές και τεχνικές που βοηθούν τα παιδιά να αναγνωρίσουν τα συναισθήματά τους. Τα παιδιά θα ανακαλύψουν σημαντικά πράγματα για τον εαυτό τους, όπως τι συμβαίνει στον εγκέφαλό τους όταν είναι χαρούμενα, γιατί κλαίνε όταν είναι λυπημένα και γιατί μερικές φορές αισθάνονται νευρικά.