Μπορεί οι κανόνες ανατροφής και η κουλτούρα κάθε γονιού να διαφέρουν, όλοι όμως μοιράζονται ένα κοινό. Θέλουν να βλέπουν τα παιδιά τους χαρούμενα, γεμάτα υγεία και θετική ενέργεια. Θέλουν τα παιδιά τους να μαθαίνουν και ταυτόχρονα να περνάνε καλά, εξασφαλίζοντας το well being τους. Οι καλές συνήθειες που θα υιοθετήσουν τα παιδιά μας θα τα βοηθήσουν να εξελιχθούν σε ισορροπημένους και υγιείς ενηλίκους.

Φροντίζουμε να τα… κρατάμε χαρούμενα

Η χαρά είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε έναν κόσμο που δίνει έμφαση στην απόδοση. Σύμφωνα με έρευνες, οι ευτυχισμένοι άνθρωποι λαμβάνουν καλύτερες κριτικές απόδοσης, έχουν πιο αξιόλογες θέσεις εργασίας. Βλέποντας, λοιπόν, τα επιστημονικά δεδομένα, κάνουμε όσα χρειάζεται για να μεγαλώσουμε ευτυχισμένα παιδιά.

Τα βγάζουμε στον ήλιο και τον χειμώνα

Οταν κλεινόμαστε στο σπίτι, δεν έχουμε αρκετές ευκαιρίες να συλλέξουμε βιταμίνη D, ένα θρεπτικό συστατικό πολύτιμο για την υγεία των οστών και των δοντιών, αλλά και για την καλή μας ψυχολογία.

Βλέπετε, η συγκεκριμένη βιταμίνη αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης στον εγκέφαλό μας, η οποία με τη σειρά της ρυθμίζει τη διάθεση και μας κρατά χαρούμενους. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να φροντίζουμε ώστε τα παιδιά μας να περνούν τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα έξω στη φύση κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Επικροτούμε την προσπάθεια, όχι την τελειότητα

Σε έναν κόσµο που εστιάζει στο αποτέλεσµα, ως γονείς είναι σηµαντικό να εστιάζουµε στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα παιδιά καθηµερινά. Οι γονείς που δίνουν υπερβολική έµφαση στα επιτεύγµατα είναι πιο πιθανό να έχουν παιδιά µε υψηλά επίπεδα άγχους.

Τα φέρνουμε σε επαφή με άλλα παιδιά

Γνωρίζουµε ότι οι σχέσεις που δηµιουργούµε είναι ζωτικής σηµασίας για µια ευτυχισµένη καθηµερινότητα, για αυτό και είναι σηµαντικό να µάθουµε στα παιδιά πώς να αλληλεπιδρούν µε τους άλλους.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να κάνετε πολλά. Πηγαίντε τα μια βόλτα στο πάρκο με το καρότσι και αφήστε να παίξουν. Το παιχνίδι προωθεί την πνευµατική, σωµατική, κοινωνική και συναισθηµατική τους ευεξία.

Τα βοηθά να µάθουν πώς να δουλεύουν σε οµάδες, να µοιράζονται, να διαπραγµατεύονται, να επιλύουν συγκρούσεις, να ρυθµίζουν τα συναισθήµατα και τη συµπεριφορά τους και να µιλούν για τον εαυτό τους.

To well being δίνει έμφαση στην άνεση

Φροντίζουμε οι μετακινήσεις και οι βόλτες του μωρού μας να είναι άνετες. Το καρότσι λοιπόν που θα επιλέξουμε για αυτόν τον σκοπό πρέπει:
* Να είναι ελαφρύ, άνετο, ασφαλές και πρακτικό.

* Να είναι compact, να ανοίγει και να κλείνει με το ένα χέρι.

* Να είναι εξαιρετικά άνετο, να έχει ανακλινόμενη πλάτη (έως 170⁰) και ρυθμιζόμενο υποπόδιο.

* Να διαθέτει κουκούλα και επένδυση που αφαιρείται και πλένεται.

* Οταν είναι κλειστό, να στέκεται όρθιο μόνο του, με τρόπο ώστε η χειρολαβή και τα υφάσματα να μην ακουμπούν το έδαφος.

* Να περιλαμβάνει και αδιάβροχο κάλυμμα για προστασία από τη βροχή και τον αέρα.

* Να έχει μαλακή επένδυση από λύκρα, ενώ οι ιμάντες ώμου να καλύπτονται με επωμίδες και ο ιμάντας καβάλου με μαλακό ύφασμα, ώστε να αποφεύγεται η τριβή στο ευαίσθητο δέρμα του μωρού.