Το να γιορτάσετε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο σπίτι με τα παιδιά σας μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος να δεθείτε και να δημιουργήσετε μόνιμες αναμνήσεις. Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία ή να κάνετε κάτι περίπλοκο. Τα παιδιά λατρεύουν την καινοτομία των απλών πραγμάτων όπως τα καπέλα για πάρτι ή τις μοναδικές γιορτινές χειροτεχνίες που μπορείτε να κρατήσετε ως ενθύμια, μετά το πέρας των γιορτών. Ακόμη και μόνο η ιδέα να μείνουν ξύπνια μέχρι τα μεσάνυχτα μπορεί να τους φανεί συναρπαστική, αν και συνήθως δεν τα καταφέρνουν.

Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς μπορεί επίσης να είναι η τέλεια ευκαιρία για να περάσετε λίγο χρόνο μέσα μαζί με την οικογένειά σας, αποφεύγοντας τα θορυβώδη και μεγάλα πάρτι. Η παραμονή μέσα μπορεί να βοηθήσει και τα παιδιά, ειδικά εάν η ρουτίνα τους έχει ανατραπεί και αλλάξει σημαντικά κατά την περίοδο των χειμερινών τους διακοπών.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς παρέα με τα παιδιά

Σκεφτείτε όλα τα μικρά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μετατρέψετε μια κατά τα άλλα συνηθισμένη βραδιά σε κάτι ξεχωριστό. Ίσως υπάρχει μια ειδική ταινία που μπορείτε να παρακολουθήσετε ή ένα νόστιμο δείπνο που μπορεί να γίνει το παραδοσιακό σας πρωτοχρονιάτικο γεύμα. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι να περάσετε χρόνο όλοι μαζί, καθώς έτσι θα δημιουργήσετε χαρούμενες αναμνήσεις στο σπίτι που θα διαρκέσουν μια ζωή.

Σε περίπτωση που χρειάζεστε κάποια εορταστική έμπνευση, συγκεντρώσαμε μια λίστα με διασκεδαστικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι με την οικογένεια και τα παιδιά σας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Αρκεί να αξιοποιήστε τη δημιουργική σας πλευρά και θα απολαύσετε μία από τις καλύτερες γιορτές.

Φτιάξτε την δική σας bucket list

Σημειώστε σε μια μεγάλη λίστα όλα τα πράγματα που θέλετε να κάνετε ή να δοκιμάσετε ως οικογένεια τον επόμενο χρόνο. Τοποθετήστε την στο ψυγείο για να μπορείτε να ανατρέξετε σε αυτήν τους επόμενους μήνες και να περνάτε ποιοτικό χρόνο δοκιμάζοντας κάθε φορά και κάτι καινούργιο.

Φτιάξτε μια χρονοκάψουλα

Ζητήστε από όλους στην οικογένειά σας να γράψουν ή να ζωγραφίσουν κάτι που θέλετε να θυμάστε από την χρονιά που πέρασε. Αναφέρετε θέματα όπως αγαπημένες ταινίες ή την πιο πρόσφατη τεχνολογία. Τραβήξτε μία φωτογραφία όλοι μαζί και σφραγίστε τα όλα σε ένα κουτί με οδηγίες να μην ανοίξετε μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία στο μέλλον.

Όταν το ανοίξουν τα παιδιά μετά από χρόνια θα κατακλυστούν από γλυκιές αναμνήσεις οικογενειακής ευτυχίας.

Γράψτε τους στόχους σας για την νέα χρονιά

Ο καθορισμός στόχων είναι μια θετική δραστηριότητα σε οποιαδήποτε ηλικία, οπότε ενθαρρύνετε κάθε μέλους της οικογένειας να γράψει τους στόχους του για την νέα χρονιά. Τα μικρότερα παιδιά μπορούν να υπαγορεύουν τους στόχους στους ενήλικες ή ακόμα και να τους ζωγραφίσουν.