Πριν από δεκαετίες, η μάσκα ήταν μία θεραπεία που οι γυναίκες απολάμβαναν μόνο στα κομμωτήρια. Πλέον αποτελεί μία σημαντική προσθήκη στη σπιτική περιποίηση μας, η οποία ενισχύει σημαντικά την υγεία και την όμορφη εμφάνιση των μαλλιών που ταλαιπωρούνται τόσο από το θερμό στάιλινγκ όσο και από τις τεχνικές επεξεργασίες.

Η μάσκα αποτελεί μία συμπυκνωμένη θρεπτική σύνθεση που προσφέρει όλες εκείνες τις πολύτιμες ουσίες που χρειάζεται η τρίχα ανάλογα με την κατάστασή της.

Οι κυριότερες κατηγορίες της είναι:

-Ενυδάτωση / αναδόμηση

-Κατά της τριχόπτωσης από το σπάσιμο

-Για βαμμένα μαλλιά

Διαβάστε επίσης: Τα μυστικά για τέλειο ίσιωμα στα μαλλιά

Όμως πόσο βέβαιες είμαστε ότι τη χρησιμοποιούμε σωστά προκειμένου να μας χαρίζει το μάξιμουμ της δράσης της;

 

#Εφαρμόζουμε τη σύνθεση σε καλά στραγγισμένα μαλλιά

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε λόγω βιασύνης είναι να απλώνουμε τη σύνθεση αμέσως μετά το λούσιμο, πριν στραγγίξουμε καλά τα μαλλιά μας. Το πλεόνασμα νερού αραιώνει τη σύνθεση και μειώνει τη δράση της.

Τι κάνουμε:

Αφού ξεβγάλουμε καλά τα μαλλιά μας, τα στραγγίζουμε καλά, ώστε να φύγει το πολύ νερό. Ιδανικά τα σκουπίζουμε ελαφρώς με μία πετσέτα.

Στη συνέχεια απλώνουμε τη μάσκα στα μήκη και τις άκρες. Εφαρμόζουμε σε κάθε τούφα ξεχωριστά και χτενίζουμε με τα δάχτυλα ή με μία χτένα με αραιά δόντια.

 

#Περιμένουμε τον απαραίτητο χρόνο προκειμένου να δράσει

Υπάρχουν συνθέσεις που λειτουργούν μέσα σε 2’ και άλλες που χρειάζονται περισσότερο χρόνο. Σε κάθε περίπτωση, εμείς ακολουθούμε τις οδηγίες της και δεν την αφήνουμε λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφουν.

Extra tip:

Για ακόμα πιο εντατική δράση μπορούμε στο ενδιάμεσο να καλύψουμε τα μαλλιά με ένα σκουφάκι μπάνιου ή με μια ζεστή πετσέτα. Η θερμότητα θα «ανοίξει» τα λέπια της τρίχας και θα επιτρέψουν στη μάσκα να διεισδύσει και να τη θρέψει σε βάθος.

 

#Ξεβγάζουμε καλά με νερό στη σωστή θερμοκρασία

Απομακρύνουμε τα υπολείμματα της μάσκας με άφθονο νερό σε χλιαρή και όχι ζεστή θερμοκρασία γιατί αφυδατώνει την τρίχα. Αν αντέχουμε, ιδανικά ξεπλένουμε με κρύο νερό που «κλείνει» τα λέπια της τρίχας και χαρίζει έξτρα στιλπνότητα και λάμψη.