Τα Σαββατοκύριακα… μικροί μεγάλοι στο Μουσείο! Οι Απόκριες πλησιάζουν και στα εργαστήρια του Φεβρουαρίου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, θα χορέψουμε, θα ζωγραφίσουμε μαζί και θα δημιουργήσουμε αέρινα έργα.

Θα κατασκευάσουμε μάσκες συναισθημάτων, εμπνευσμένες από το αρχαίο θέατρο, και θα μεταμορφωθούμε σε πρωταγωνιστές έργων γνωστών καλλιτεχνών του 19ου και του 2ου αιώνα.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα Σαββατοκύριακου υλοποιούνται με την υποστήριξη της Eurolife FFH, Στρατηγικού Συνεργάτη του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, και της Raycap, Υποστηρικτή των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου.

Για γονείς και παιδιά 2-4 ετών

Περπατώ, περπατώ μες στο δάσος…

«Γιατί είμαι αέρας που περνά…»

Σάββατο 4/2, 11:00-13:00

Κυριακή 5/2, 11:30-13:30

Σάββατο 18/2, 11:00-13:00

Κυριακή 19/2, 11:30-13:30

(επανάληψη του ίδιου εργαστηρίου)

Οι Απόκριες είναι εδώ και μας έχουν πάρει τα μυαλά. Στο εργαστήριό μας ένας αέρας φυσάει και μας δίνει έμπνευση για να δημιουργήσουμε. Παίρνουμε καλαμάκια, πινέλα και μπογιές και παίζουμε με τα χρώματα δημιουργώντας αέρινα έργα.

Γίνεται να χορεύουμε και να ζωγραφίζουμε ταυτόχρονα; Να φυσάμε και να φτιάχνουμε πορτρέτα; Να χοροπηδάμε και να κάνουμε σημάδια; Σε αυτό το αποκριάτικο εργαστήριο όλα γίνονται. Παιχνίδια, χορός και αστεία όλα παίρνουν μια αέρινη μορφή.

Ελάτε στο πιο ανεμοδαρμένο εργαστήριο της χρονιάς!

ΥΓ. Γονείς και παιδιά, φορέστε άνετα και πρόχειρα ρούχα κι ετοιμαστείτε να λερωθούμε, γιατί σίγουρα θα λερωθούμε!