Τα αβοκάντο είναι γεμάτα καλά λιπαρά και άλλα θρεπτικά συστατικά (γεια σας, βιταμίνες Β, C, Ε και Κ!), ώστε να μπορείτε να απολαύσετε αυτή την πράσινη βουτυρώδη καλοσύνη χωρίς ενοχές. Εκτός από το πόσο υπέροχα είναι όταν καταναλώνονται, έχουν και πολλά σπουδαία οφέλη όταν χρησιμοποιούνται στο δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια σας.

Οφέλη από το έλαιο αβοκάντο για το δέρμα και τα μαλλιά

Το λάδι που εξάγεται από τη σάρκα του φρούτου τυχαίνει να είναι μια καταπληκτική προσθήκη στην ρουτίνα ομορφιάς σας. Με ενυδατικά αποτελέσματα και θρεπτικά συστατικά, το έλαιο αβοκάντο βρίσκει εφαρμογή σε λοσιόν, βάλσαμα χειλιών, μαλακτικά μαλλιών και πολλά άλλα.

Διαβάστε επίσης: Foundation Mapping: Η τεχνική μέικ απ για αψεγάδιαστη όψη, σαν φυσική

Ήρθε λοιπόν η ώρα να σταματήσετε να σκέφτεστε τα αβοκάντο ως πρόσθετο στο γεύμα σας και να το τοποθετήσετε στο επίκεντρο της αγωγής ομορφιάς σας.

Δείτε παρακάτω μερικά από τα αξιοσημείωτα οφέλη του ελαίου αβοκάντο για το δέρμα και τα μαλλιά:

Προσφέρει απαλή ενυδάτωση

Σε μια μελέτη, το έλαιο αβοκάντο αποδείχθηκε αποτελεσματική τοπική θεραπεία για τη χρόνια ψωρίαση κατά πλάκας, με τα οφέλη του να παραμένουν σταθερά κατά τη διάρκεια ολόκληρης της περιόδου παρατήρησης. Για όσους έχουν φαγούρα, ξηρό κι ευαίσθητο δέρμα, το λάδι αβοκάντο προσφέρει απαλή, μη ερεθιστική ανακούφιση.

Προωθεί την επούλωση του δέρματος

Λόγω της πλούσιας περιεκτικότητάς του σε ελαϊκό οξύ και βασικά λιπαρά οξέα, το έλαιο αβοκάντο θεωρείται ως μια βιώσιμη επιλογή για τη θεραπεία τραυμάτων του δέρματος. Μια πρόσφατη μελέτη για την επούλωση πληγών σε αρουραίους διαπίστωσε ότι η τοπική χρήση ελαίου οδήγησε σε αυξημένη σύνθεση κολλαγόνου και μειωμένη φλεγμονή.

Διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου

Εκτός από τα οφέλη του όταν χρησιμοποιείται τοπικά, το έλαιο αβοκάντο μπορεί να διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και από μέσα. Μια άλλη μελέτη δείχνει ότι η κατανάλωση ελαίου αβοκάντο οδηγεί σε σημαντικές αυξήσεις της περιεκτικότητας σε διαλυτό κολλαγόνο στο δέρμα.

Επιβραδύνει τη γήρανση του δέρματος

Η έκθεση στην περιβαλλοντική ρύπανση και οι βλάβες από τον ήλιο είναι δύο από τις κύριες αιτίες γήρανσης του δέρματος.

Το έλαιο αβοκάντο περιέχει μερικές από τις υψηλότερες συγκεντρώσεις λουτεΐνης και ζεαξανθίνης από οποιοδήποτε φρούτο ή λαχανικό, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες του ήλιου (τόσο από την υπεριώδη όσο και από την ορατή ακτινοβολία). Ε

πιπλέον, οι μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση του σχετίζεται σημαντικά με μεγαλύτερη ελαστικότητα του δέρματος και λιγότερες ρυτίδες – χάρη στην αφθονία βιταμινών και υγιεινών λιπαρών.

Θρέφει τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής

Το έλαιο του είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, απαραίτητα λιπαρά οξέα, βιοτίνη και βιταμίνες. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά έχουν αποδειχθεί ότι λιπαίνουν τα μαλλιά και αποτρέπουν το σπάσιμο της τρίχας, ενώ παράλληλα ενισχύουν τη λάμψη.