Όταν γίνεσαι γονιός, η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μετατρέπεται από τη γιορτή των ερωτευμένων και της αγάπης με τον σύντροφό σας ή μια βραδινή έξοδο με τις φίλες σας σε βραδιά στο σπίτι με τα παιδιά.

Αν δεν θέλετε τα παιδιά σας να ταυτίζουν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μόνο με το να έχουν έναν σύντροφο, δημιουργήστε μερικές στιγμές αγάπης μαζί σαν οικογένεια. Υπενθυμίστε τους πώς μοιάζουν οι υγιείς σχέσεις και εκφράσεις αγάπης για να έχουν γερές βάσεις στις σχέσεις τους με άλλα άτομα στο μέλλον.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό με στοργή, ποιοτικό χρόνο, τυχαίες πράξεις καλοσύνης και αποτελεσματική επικοινωνία. Σκεφτείτε να δώσετε στα παιδιά σας μια δόση επιπλέον προσοχής αυτή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Διαβάστε επίσης: Στην κουζίνα με τα παιδιά: Πώς θα μαγειρέψουμε εύκολα όλοι μαζί

Ακολουθούν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να επανεξετάσετε τον εορτασμό στο σπίτι με τα παιδιά σας, είτε πρόκειται για νήπια, είτε για παιδιά σχολικής ηλικίας είτε για νεαρούς ενήλικες:

Συντονίστε τα outfit σας

Φορέστε ασορτί πιτζάμες, ντυθείτε επίσημα, φορέστε ίδια χρώματα όπως ροζ και κόκκινο ή διαλλέξτε outfit ο ένας για τον άλλον. Αυτό θα δώσει τον εορταστικό τόνο της αγάπης και θα δημιουργήσει μια παράδοση που θα μπορείτε να ακολουθείτε με την οικογένειά σας για χρόνια.

Μοιραστείτε την ιστορία αγάπης σας

Τώρα που τα παιδιά σας μεγαλώνουν, πιθανότα σας κάνουν πολλές ερωτήσεις για το πώς γνωριστήκατε και ερωτευτήκατε. Λύστε τους τις απορίες και κάντε μια κατάλληλη για την ηλικία τους συζήτηση για την έννοια της αγάπης. Μπορείτε παράλληλα να τους δείξετε φωτογραφίες από το γάμο σας ή από τη ζωή σας πριν τα παιδιά.

Φτιάξτε κάρτες

Αν έχετε μικρή οικογένεια, όλοι μπορούν να φτιάξουν κάρτες για κάθε μέλος. Αν είστε περισσότεροι, ορίστε ένα άτομο για τον καθένα. Στο τέλος, όλοι μπορούν να δείξουν ή να διαβάσουν δυνατά τις κάρτες τους για το πρόσωπο που επέλεξαν.

Κάντε μια βραδιά ταινίας

Όλοι μπορούν να παρακολουθήσουν μια ταινία με θέμα την αγάπη, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών σας μπορεί να είναι παιδική ή οικογενειακή. Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχάσετε το ποπ κορν και τα σνακ.

Φέρτε το εστιατόριο στο σπίτι

Βάλτε τα παιδιά να συμμετέχουν και να οργανώσουν το μενού και εκθέστε το σε μια κορνίζα. Τα παιδιά μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία του τραπεζιού και στη δημιουργία του τραπεζιού με κάτι θεματικό όπως πίτσα σε σχήμα καρδιάς ή κάποιο γλυκό που θα διακοσμίσουν εκείνα.