Η φασαρία των εορτασμών δεν έχει καμιά σχέση με τη φασαρία της… καθημερινότητας. Είναι από εκείνου του είδους τις φασαρίες που μας κάνουν καλό οικογενειακώς αφού τα παιδιά μας και κυριώς εμείς, ξεχνάμε τυχόν ανησυχίες και ξεφεύγουμε έστω για λίγο από την πίεση και τις υποχρεώσεις. Υπάρχουν κι άλλοι σημαντικοί λόγοι για να γιορτάσετε τις φετινές απόκριες  με την ψυχή σας!

 

Διαβάστε επίσης: Θέματα για αξέχαστα παιδικά πάρτι

«Η χαρά του μασκαρά»

Σύμφωνα με πολυάριθμες έρευνες, ακόμη και η απλή διαδικασία του μακιγιάζ, θεωρείται μια μορφή self- care και είναι ικανή να μας τονώσει την αυτοπεποίθηση και να μας ανεβάσει τη διάθεση στα ύψη. Η μεταμφίεση και ένα όμορφο στα μάτια μας αποτέλεσμα συνδέονται άμεσα με την ψυχική μας ευεξία.

Πιο αναλυτικά:

Περιποίηση εξωτερικής εμφάνισης

Παίξτε όσο θέλετε με τα χρώματα στο πρόσωπό σας, οι απόκριες το επιτρέπουν όχι μόνο στα παιδιά σας μα και σε εσάς…

Το να φροντίζουμε τον εαυτό μας θεωρείται μια τεχνική χαλάρωσης και ανακούφισης από το στρες. Κι αυτό διότι, ενώ περιποιείστε την εμφάνισή σας, η ορμόνη του στρες μειώνεται, το ίδιο και ο καρδιακός σας ρυθμός. Εστιάζοντας σε αυτήν την προετοιμασία, τελικά αισθάνεστε τόσο χαλαροί που η ψυχική σας υγεία ενισχύεται σημαντικά χωρίς καν να το καταλαβαίνετε.

Επίσης, οι απόκριες σας επιτρέπουν να φορέσετε ό,τι θέλετε. Το να βάλετε την αγαπημένη σας στολή ή να γίνετε δημιουργικοί με τα ρούχα που ήδη έχετε στο σπίτι, θα ανεβάσει τη διάθεσή σας στα ύψη και θα σας γεμίσει ενέργεια.

Σύνδεση με τους φίλους και την οικογένεια

Τίποτα δε συγκρίνεται με το να είστε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα στους εορτασμούς. Ο χορός, το καλό φαγητό, λίγος χρόνος παραπάνω με τους αγαπημένους σας χωρίς να χρειάζεται να συζητάτε για κάτι σοβαρό και γιατί όχι, οι καινούριες γνωριμίες στα πάρτι μασκέ, κάνουν κάθε αποκριά, αξέχαστη. Επιπλέον, είναι η πιο κατάλληλη γιορτή για να γελάσετε με την ψυχή σας με τολμηρές και αστείες εμφανίσεις που θα εκπλήξουν και τα παιδιά. Με το κοινό γέλιο και με το να γινόμαστε πάλι και ένα με τα παιδιά, χτίζουμε όμορφες αναμνήσεις που όλοι κρατάμε μέσα μας σε κάθε μας βήμα στη ζωή.

Για να περάσετε τέλεια

Κρατήστε το μέτρο (και) στις απόκριες:

  • Αποφύγετε απ’ τη χαρά σας να φάτε πάρα πολύ και να… βαρυστομαχιάσετε οικογενειακώς.
  • Καλά τα αποκριάτικα πάρτι και οι παρελάσεις αλλά μην ξεχνάτε και την ξεκούραση και τον ύπνο σας αυτές τις ημέρες.

 

*Εν κατακλείδι:

Αφεθείτε οικογενειακώς στην ξέφρενη χαρά των αποκριών που μετατρέπουν τυχόν ανησυχίες μας σε χαρές. Με τέτοιου είδους ευχάριστα διαλείμματα, οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας φαντάζουν πιο διαχειρίσιμες και συνεχίζουμε να ανταποκρινόμαστε και να βαδίζουμε μπροστά όλοι μαζί με μεγαλύτερη άνεση και ευκολία.