Όλοι οι νέοι γονείς μπορούν να επιβεβαιώσουν την αξία ενός καλού νυχτερινού ύπνου. Γνωρίζετε ήδη ή θα μάθετε σύντομα από πρώτο χέρι ότι η στέρηση ύπνου είναι μέρος της περιγραφής της «δουλειάς» του γονεά.

Δεν μπορείτε να ελέγξετε ακριβώς πότε θα κοιμηθείτε με ένα μωρό ή μικρά παιδιά στο σπίτι, είναι γεγονός.

Διαβάστε επίσης: Παιδικό υπνοδωμάτιο: Σχεδιασμός που προάγει ηρεμία και χαλάρωση

Αλλά μπορείτε να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον υπνοδωματίου που θα σας βοηθήσει να βελτιστοποιήσετε τον ύπνο σας όταν βρίσκεται ευκαιρία. Πώς;

Ενσωματώστε το φενγκ σούι στο υπνοδωμάτιο

Οι αρχές του φενγκ σούι περιστρέφονται γύρω από τη συνειδητή διάταξη των επίπλων και των στοιχείων του σπιτιού ώστε να επιτευχθεί αρμονία και ευθυγράμμιση με τον φυσικό κόσμο. Η τοποθέτηση του κρεβατιού σας σύμφωνα με το φενγκ σούι μπορεί να βοηθήσει στον καλό ύπνο.

Το κρεβάτι σας θα πρέπει να επιτρέπει τη θέα προς την πόρτα. Το κεφαλάρι ή η πλάτη του κρεβατιού θα πρέπει να ακουμπάει σε έναν συμπαγή τοίχο. Επίσης, διαθέστε χώρο και στις δύο πλευρές του κρεβατιού για να δημιουργήσετε ισορροπία.

Στόχος είναι να απαλλάξετε το υπνοδωμάτιο από υπερβολικά πολλά ερεθίσματα και περισπασμούς. Οπότε η αίσθηση αρμονίας με τα οπτικά στοιχεία μπορεί να είναι ευεργετική για την εκτόνωση σας μετά από ένα άγρυπνο βράδυ με το μωρό σας.

Επενδύστε σε κουρτίνες συσκότισης

Ο αποκλεισμός κάθε φωτός όταν είναι ώρα για ύπνο είναι απαραίτητος. Έτσι, όχι μόνο θα κρατήσετε το εξωτερικό φως μακριά, αλλά υπάρχει και μια τελετουργία στο τράβηγμα των κουρτινών που βάζει το σώμα σας σε κατάσταση ύπνου.

Προσθέστε αιθέρια έλαια στη ρουτίνα του ύπνου σας

Τα αιθέρια έλαια έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στον ύπνο και τη χαλάρωση. Μπορείτε να ενσωματώσετε την αρωματοθεραπεία στη ρουτίνα του ύπνου σας ψεκάζοντας το μαξιλάρι σας με αρώματα όπως ο ευκάλυπτος ή η λεβάντα, λόγω των ηρεμιστικών τους ιδιοτήτων.

Διακοσμήστε με αντικείμενα με νόημα

Οι αγαπημένες οικογενειακές φωτογραφίες, ένα μικρό έργο τέχνης που πήρατε σε εκείνες τις αξέχαστες διακοπές και τα αγαπημένα σας βιβλία είναι πράγματα που σας κάνουν αμέσως ευτυχισμένους. Το να τα έχετε ορατά στο υπνοδωμάτιό σας, σας φέρνει σε θετική ψυχική κατάσταση την ώρα του ύπνου.

Γίνετε έξυπνοι με τον φωτισμό και τα ηλεκτρονικά

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα smartphones και η τεχνολογία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, αλλά είναι σημαντικό να απενεργοποιείτε αυτές τις ηλεκτρονικές συσκευές πριν από τον ύπνο, επειδή το μπλε φως από τις οθόνες των tablet μπορεί να διαταράξει την παραγωγή μελατονίνης στο σώμα μας.

Εκτός από τη μείωση της χρήσης tablet τη νύχτα, επενδύστε σε έξυπνο φωτισμό για καλό ύπνο. Πολλοί έξυπνοι λαμπτήρες που κυκλοφορούν στην αγορά έχουν τη δυνατότητα να χαμηλώνουν ανάλογα με το ηλιοβασίλεμα, ώστε να βοηθήσουν τον κύκλο του ύπνου σας να ευθυγραμμιστεί με τους φυσικούς κιρκάδιους ρυθμούς.

Στρώστε το κρεβάτι σας κάθε πρωί

Για τους κουρασμένους νέους γονείς, το στρώσιμο του κρεβατιού σας το πρωί δεν αποτελεί σχεδόν καθόλου προτεραιότητα. Ωστόσο, αυτή η απλή εργασία υποσυνείδητα λέει στον εγκέφαλό μας ότι ήρθε η ώρα να ξεκινήσει η μέρα.

Επιπλέον, το στρώσιμο του κρεβατιού βοηθάει στο να είναι το υπνοδωμάτιό σας τακτοποιημένο και αποτρέπει τον πειρασμό να ξαναμπείτε μέσα στα σκεπάσματα.