Πολλά είδη θαλασσινών είναι εξαιρετικές πηγές αρκετών θρεπτικών συστατικών που χρειάζονται τα παιδιά (και οι ενήλικες) καθημερινά για την ανάπτυξή τους. Τόσο πολύ που ακόμη και μια μικρή μερίδα μπορεί να τους δώσει τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη ορισμένων βιταμινών και μετάλλων.

Οι ουρανίσκοι ορισμένων παιδιών δεν είναι καθόλου εύκολο να ικανοποιηθούν και μπορεί να είναι δύσκολο να τα κάνετε τα δοκιμάσουν. Τα ψάρια βρίσκονται, επίσης, ψηλά στη λίστα των αλλεργιογόνων τροφίμων. Είναι κατανοητό ότι μπορεί να είναι λίγο τρομακτικό να τα συστήσετε στα παιδιά για πρώτη φορά.

Ωστόσο τα οφέλη των θαλασσινών για τα παιδιά είναι σπουδαία. Τα ψάρια και τα οστρακοειδή παρέχουν τα θρεπτικά συστατικά, τις βιταμίνες και τα ωμέγα-3 που είναι απαραίτητα για γερά οστά, ανάπτυξη του εγκεφάλου, υγιή καρδιά και ανοσοποιητικό σύστημα.

Διαβάστε επίσης: Παιδιά: Οι πιο θρεπτικές τροφές για την ανάπτυξή τους

Η πρωτεΐνη, οι βιταμίνες Β-6, Β-12 και D και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα (ιδίως DHA και EPA) είναι βασικά θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στα θαλασσινά, τα οποία προάγουν την υγιή ανάπτυξη και εξέλιξη σε όλη την παιδική ηλικία και μπορούν να βοηθήσουν στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου χρόνιων ασθενειών αργότερα στη ζωή.

Μικρά παιδιά, μεγάλα μυαλά

Το ψάρι διευρύνει τον εγκέφαλό μας, κυριολεκτικά. Ο εγκέφαλος αποτελείται σχεδόν κατά 60% από λίπος και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται στα θαλασσινά είναι από τα πιο κρίσιμα μόρια που καθορίζουν την ικανότητα του εγκεφάλου να αποδίδει.

Καλύτεροι βαθμοί

Τα παιδιά που τρώνε ψάρι τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα μπορεί να έχουν καλύτερες σχολικές επιδόσεις. Τα ωμέγα-3 των θαλασσινών βοηθούν τον εγκέφαλο των παιδιών σας να αναπτυχθεί, οδηγώντας σε υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης και βελτιωμένες δεξιότητες ανάγνωσης και ορθογραφίας.

Υγιή μάτια

Μαζί με την υποστήριξη της υγιούς ανάπτυξης των ματιών, τα ωμέγα-3 των θαλασσινών υποστηρίζουν την ικανότητά μας να ανιχνεύουμε το φως. Σχεδόν το ήμισυ της κυτταρικής δομής του ματιού μας που ανιχνεύει το φως αποτελείται από ωμέγα-3.

Δυνατά οστά

Ψάρια όπως ο σολομός είναι φυσικά γεμάτα με βιταμίνη D, μια θρεπτική ουσία που ενισχύει τα οστά και η οποία υπάρχει φυσικά σε πολύ λίγα τρόφιμα. Η D είναι απαραίτητη για την οικοδόμηση των οστών και των δοντιών και την υποβοήθηση της απορρόφησης του ασβεστίου.

Τα θαλασσινά αποτελούν εξαιρετική πηγή άπαχης πρωτεΐνης, απαραίτητης για την ανάπτυξη του σώματος ενός παιδιού. Η πρωτεΐνη βρίσκεται σε κάθε κύτταρο του σώματός μας. Είναι απαραίτητη για τη συνεχή επιδιόρθωση και ανάπτυξη των ιστών, συμπεριλαμβανομένων των οστών, του δέρματος και των μυών.

Λιγότερο άγχος

Τα παιδιά που καταναλώνουν περισσότερα θαλασσινά έχουν λιγότερο άγχος και καλύτερη συγκέντρωση. Τα ωμέγα-3 έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλουν στη μείωση των προβλημάτων συμπεριφοράς και της επιθετικότητας των παιδιών.