Ποιος λέει ότι δεν μπορείτε να κάνετε ψώνια στο παιδικό τμήμα; Καλά, ίσως όχι για ρούχα ή αξεσουάρ, αλλά όταν πρόκειται για διακόσμηση σπιτιού, οι επιλογές είναι ατελείωτες. Πολλά δημοφιλή καταστήματα επίπλων διαθέτουν έπιπλα και άλλα διακοσμητικά προϊόντα σε συλλογές αφιερωμένες στα παιδιά.

Παρόλο που προορίζονται για παιδικούς χώρους, πολλά από τα προϊόντα τους είναι αρκετά εξελιγμένα ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από ενήλικες στα υπνοδωμάτια, τα μπάνια και άλλους χώρους διαβίωσης.

Ορισμένα προϊόντα, όπως καθρέφτες και φωτιστικά, ήταν πιο προσιτά στο παιδικό τμήμα. Οπότε η χρήση αυτής της τακτικής αγορών μπορεί επίσης να σας εξοικονομήσει μερικά χρήματα στον προϋπολογισμό σας για τη διακόσμηση.

Διαβάστε επίσης: Σαλόνι: φιλικό προς τα παιδιά με αισθητική για μεγάλους

Αν έχετε ήδη έπιπλα στο σπίτι από όταν το παιδί σας ήταν μικρό και απλώς πιάνουν χώρο στην αποθήκη, μπορείτε να κάνετε θαύματα με λίγο χρώμα και γυαλόχαρτο.

Επαναχρησιμοποιώντας παλιά παιχνίδια και έπιπλα, θα τα κρατήσετε μακριά από τις χωματερές. Και ένα άλλο μπόνους: Εσείς και το παιδί σας μπορείτε να διασκεδάσετε εξίσου πολύ με την ανακατασκευή και την επανασχεδίαση αυτών των αντικειμένων.

Παιχνίδια

Όταν τα παιδιά σας είναι μικρά και ό,τι βλέπουν στην τηλεόραση ή στο κατάστημα μοιάζει με ανάγκη, συχνά δεν είναι ευχάριστο όταν πρέπει να πείτε όχι. Μα ήδη έχετε τόσα πολλά παιχνίδια στο σπίτι…

Και ξέρετε ότι η αλήθεια είναι ότι, όταν η άμεση λάμψη εξασθενίσει, αυτά τα νέα παιχνίδια θα καταλήξουν στην ίδια στοίβα με τα παλιά κουρασμένα παιχνίδια.

Αν έχετε χιλιάδες τουβλάκια πεταμένα τριγύρω, θα μπορούσατε να βάλετε τη φαντασία σας να δουλέψει και να φτιάξετε κάτι όπως μια γλάστρα. Μετατρέψτε τα παιχνίδια σε τέχνη. Δημιουργήστε ένα μπρελόκ με το αγαπημένο αυτοκινητάκι του παιδιού σας όταν ήταν μικρό.

Δωρίστε όλα όσα είναι ακόμη σε καλή κατάσταση και ανακυκλώστε όσα μπορείτε.

Έπιπλα αποθήκευσης

Επειιδή το παιδί σας δεν παίζει πλέον με παιχνίδια, δεν σημαίνει ότι ένας αποθηκευτικός χώρος πρέπει να πάει χαμένος. Αν και ναι, θα ήταν ιδανικό για ένα playroom, θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί στην είσοδο του σπιτιού ή σε μια ντουλάπα όπου μπορεί να χρειάζεστε επιπλέον αποθηκευτικό χώρο για παπούτσια και άλλα αντικείμενα.

Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να φυλάξετε τα αμέτρητα σχολικά και λογοτεχνικά βιβλία που πλυμμηρίζουν το σπίτι σας όσο το παιδί σας μεγαλώνει. Θα μπορούσατε να το φανταστούμε να γίνεται ένας κομψός τρόπος αποθήκευσης ορών, λοσιόν και άλλων απαραίτητων ειδών μπάνιου;

Ανοιχτά ράφια

Θυμάστε εκείνα τα ανοιχτά ράφια που είχατε τοποθετήσει στο δωμάτιο του μωρού για να βάλετε παιδικά βιβλιαράκια; Θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν για περιοδικά ή κομψές κορνίζες.

Τα ανοιχτά ράφια ήταν πάντα ένας διασκεδαστικός και διακοσμητικός τρόπος για να παρουσιάζουμε τα προσωπικά μας αντικείμενα. Ποιος είπε ότι είναι μόνο για μωρουδιακά;

Γραφείο

Το παλιό γραφείο που χρησιμοποιούσε το παιδί για να διαβάζει τα μαθήματά του μπορεί να αξιοποιηθεί από ενήλικες που εργάζονται με ελάχιστο χώρο. Αν είναι μικρό θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί ως τραπέζι κονσόλας σε μια μικρή είσοδο ή για την τηλεόραση.