Συχνά δίνουμε περισσότερη προσοχή στα καλλυντικά περιποίησης και παραμελούμε τον καθαρισμό μας. Κι όμως, το πιο βασικό καλλυντικό για να λάμπει το δέρμα μας από φρεσκάδα και υγεία είναι το σωστό καθαριστικό.

Τι σημαίνει σωστό; Σημαίνει ότι καθαρίζει απαλά χωρίς να διαταράσσει το φυσιολογικό pH της επιδερμίδας. Για την ακρίβεια πρέπει να σέβεται τη φυσιολογία του δέρματος και να ενισχύει τη φυσική του άμυνα, καθιστώντας το πιο ανθεκτικό στις εξωτερικές επιθέσεις.

 

Οι 4 ενδείξεις που φανερώνουν ότι χρησιμοποιούμε το λάθος καθαριστικό:

*Τράβηγμα

*Κοκκινίλες

*Αίσθηση κνησμού

*Γυαλάδα και «βαριά» αίσθηση

 

 

-Γαλάκτωμα

Περιέχει  μαλακτικούς παράγοντες ώστε να καθαρίζει απαλά τους ρύπους και παράλληλα να διατηρεί απαλό το δέρμα. Θεωρείται μία από τις καταλληλότερες συνθέσεις για τον κανονικό, ξηρό ή ευαίσθητο τύπο.

 

-Καθαριστικό Ελαιο

Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα καθαρισμού γιατί χάρη στο pH του που μοιάζει με εκείνο της επιδερμίδας παγιδεύει το σμήγμα και τη σκόνη. Δεν είναι φαγεσωρογόνο, ενυδατώνει και δεν αφήνει γυαλάδες και λιπαρότητα, κάτι που το καθιστά κατάλληλο για κάθε τύπο επιδερμίδας.

 

– Μπαλμ Καθαρισμού

Εχει απολαυστική υφή η οποία καθώς εφαρμόζεται στο πρόσωπο «λιώνει» και διασπάει το μακιγιάζ, ακόμα και το πιο βαρύ. Ταυτόχρονα χαρίζει αίσθηση άνεσης και απαλότητα. Είναι μία πολύ καλή λύση για την αφυδατωμένη επιδερμίδα, για εκείνη που ταλαιπωρείται από το κρύο αλλά και για το βαρύ μακιγιάζ.

Tip: Οποιοδήποτε από τα παραπάνω καθαριστικά και να επιλέξουμε ξεπλένουμε πάντα το πρόσωπό μας με χλιαρό νερό και όχι με ζεστό, γιατί μπορεί να αφυδατώσει το δέρμα.

 

-Αφρός ή Τζελ

Όταν το απλώνουμε στις παλάμες μας μεταμορφώνεται σε μία βελούδινη σύνθεση, που διασπάει και αφαιρεί εύκολα τους ρύπους και το περιττό σμήγμα από τους πόρους. Είναι ιδανικό για τον μεικτό και λιπαρό τύπο. Ωστόσο υπάρχουν συνθέσεις κατάλληλες και για τους υπόλοιπους τύπους, ακόμα και για τον ευαίσθητο αρκεί να μην περιέχει σαπούνι.

Τip: Αφού ξεπλύνουμε το πρόσωπο, σκουπίζουμε ταμποναριστά με μία πετσέτα κάνοντας απαλές κινήσεις. Ετσι  δεν θα δημιουργήσουμε ερεθισμό στην επιδερμίδα, αφήνοντας της την απαραίτητη υγρασία.

 

-Eau Micellaire

Ισως το πιο δημοφιλές καθαριστικό των τελευταίων ετών. Είναι πρακτικό και αποτελεσματικό αφού καθαρίζει και κάνει ντεμακιγιάζ ταυτόχρονα. Το «κλειδί» της σύνθεσής του είναι τα μικύλλια. Πρόκειται για μικροσκοπικά σωματίδια που λειτουργούν σαν μαγνήτης παρασύροντας κάθε ίχνος ακαθαρσίας. Το νερό καθαρισμού δε χρειάζεται ξέβγαλμα και ταιριάζει σε κάθε  τύπο επιδερμίδας.