Αν αναβάλλετε την ημέρα που θα καθαρίσετε το δωμάτιο των παιδιών σας από την ακαταστασία, ήρθε η ώρα να αναλάβετε δράση.

Αντιμετωπίστε το υπνοδωμάτιό τους ή το playroom – τους χώρους που απαιτούν καθημερινή δουλειά για να διατηρηθούν καθαροί – με ένα πραγματικό σχέδιο δράσης.

Διαβάστε επίσης: Γωνιά παιχνιδιού: Πώς θα τη διαχωρίσετε από τον υπόλοιπο χώρο

Καταστρώστε ένα σχέδιο

Ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε είναι να προσδιορίσετε τι θέλετε να πετύχετε ενώ καθαρίζετε. Υπάρχουν πολλά παλιά παιχνίδια που μπορούν να χαριστούν σε έναν φίλο; Μήπως το παιδί σας χρειάζεται περισσότερο χώρο για τα βιβλία; Καταγράψτε τις τους στόχους και τις εργασίες που πρέπει να γίνουν. Αυτό θα κάνει το έργο σας πιο απλό και αποτελεσματικό.

Ξεκινήστε από εκεί που βρίσκεστε

Είναι το μυστικό κίνητρο για κάτι που μπορεί να μοιάζει με ένα αποθαρρυντικό έργο. Το πρώτο βήμα του decluttering είναι να διαλλέξετε ένα δωμάτιο για να ξεκινήσετε. Και εσείς το έχετε κάνει ήδη! Πάρτε τις σακούλες «για να κρατήσετε», «για να δωρίσετε» και «για να πετάξετε» και ξεκινήστε.

Τι να πετάξετε ενώ καθαρίζετε το παιδικό δωμάτιο

1. Τυχαία μικροσκοπικά παιχνίδια

Όλα εκείνα τα μικρά πλαστικά παιχνίδια που δεν είναι από κάποιο σετ, συνήθως είναι κάτι σαν «δωράκια» και απλά τα βρίσκονται συνέχεια μπροστά σας επειδή το παιδί σας δεν παίζει πραγματικά με αυτά ανήκουν στην ανακύκλωση. 

2. Μωρουδιακά

Αν τελειώσατε με την προσθήκη μελών στην οικογένειά σας, ίσως ήρθε επιτέλους η ώρα να τα παραδώσετε σε νεότερες μαμάδες ή να τα δωρίσετε σε όσους τα έχουν ανάγκη.

3. Οτιδήποτε σπασμένο

Ένα από τα εύκολα αντικείμενα που μπορείτε να πετάξετε και να αποχωριστείτε έιναι οτιδήποτε σπασμένο. Εκείνο το τσαντάκι που έχασε το χερούλι του. Εκείνα τα τρία κομμάτια που δεν φτιάχνουν τίποτα επειδή χάσατε τα υπόλοιπα.

4. Ρούχα και παπούτσια που δεν φοράνε τα παιδιά

Τα παιδιά μεγαλώνουν γρήγορα τα πρώτα χρόνια. Πριν το καταλάβουμε, τα παντελόνια είναι πολύ κοντά και τα παπούτσια στενά. Κάντε έναν ειλικρινή απολογισμό των ρούχων που φοράει το παιδί σας. Δωρίστε ό,τι δεν του κάνει ή δεν φοράει πια και ξεφορτωθείτε ό,τι είναι φθαρμένο ή λερωμένο. 

5. Μονές κάλτσες

Είναι μυστήριο πού πάνε όλες, αλλά ξέρουμε ότι οι κάλτσες αγαπούν να εξαφανίζονται. Αποδεχτείτε το γεγονός ότι, για κάποιο λόγο, έχουν εξαφανιστεί και πετάξτε τη μονή κάλτσα. Θα έχετε περισσότερο χώρο στα συρτάρια σας. Ταυτόχρονα θα κάνετε το πλύσιμο των ρούχων με λιγότερο στρες, καθώς δεν θα αναζητάτε πια απεγνωσμένα το ταίρι της.

6. Ατελείωτοι σωροί χαρτιών

Ανακυκλώστε όλα εκείνα τα χαρτιά, σημειωματάρια, τετράδια ή βιβλία και ζωγραφικής δεν χρησιμοποιεί πια το παιδί και απλώς έχουν μαζευτεί σε μια τεράστια στοίβα.

Όπως τα μικρά σώματα ξεπερνούν τα ρούχα, έτσι και τα μεγάλα μυαλά και η φαντασία ξεπερνούν τα βιβλία. Αν τα ράφια σας έχουν ξεχειλίσει, ήρθε η ώρα να σώσετε μερικά συναισθηματικά βιβλία και να δωρίσετε τα υπόλοιπα.