Δεν έχει σημασία αν παίζουν με τις κούκλες τους, αν ζωγραφίζουν σε ένα βιβλίο ζωγραφικής ή αν κάνουν αγώνες με τα αυτοκινητάκια τους, ένα πράγμα είναι σίγουρο: Ο χώρος παιχνιδιού είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα δωμάτιο.

Είναι ένα μέρος όπου τα παιδιά μπορούν να καλλιεργήσουν τη δημιουργικότητά τους και, απλά να είναι παιδιά.

Ωστόσο, πολλά σπίτι δεν έχουν ένα ολόκληρο δωμάτιο αφιερωμένο στο παιχνίδι λόγω του περιορισμένου χώρου.

Διαβάστε επίσης: Σπίτι με παιδιά: 3 (ρεαλιστικοί) τρόποι να το διατηρήσετε απλό

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα παιδιά πρέπει να χάσουν όλη τη διασκέδαση του παιχνιδιού.

Αναλογία χαλιών

Διαμορφώνετε έναν χώρο παιχνιδιού σε ένα ανοιχτό σχέδιο δαπέδου; Δημιουργήστε ένα οπτικό φράγμα μεταξύ εργασίας και παιχνιδιού με κάποιο φανταχτερό χαλί. Ένα χαλί είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ορίσετε ένα τμήμα ξεχωριστά από το υπόλοιπο δωμάτιο και να χτίσετε έναν χώρο γύρω από αυτό.

Αν ανησυχείτε για συγκρουόμενες αποχρώσεις, επιλέξτε χρώματα και παιχνίδια που συμπληρώνουν την υπόλοιπη διακόσμηση του δωματίο. Βάλτε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια σε αποθηκευτικούς χώρους ώστε τα παιδιά να τα βγάζουν έξω για περιστασιακό παιχνίδι.

Fun-sized έπιπλα

Ξέρουμε τι σκέφτεστε: Έπιπλα σε φωτεινά χρώματα και θρασύτατα μοτίβα. Μπορεί να είναι η μόδα μεταξύ της νεότερης γενιάς, αλλά είναι υπερβολικά νεανικά για το υπόλοιπο σπίτι σας.

Ως χρυσή τομή, σκεφτείτε τις εκδοχές των αγαπημένων σας κομματιών σε μικρότερο μέγεθος. Προμηθευτείτε μίνι-σχεδιαστικά κομμάτια που ταιριάζουν με την αισθητική ενός δωματίου αλλά είναι φτιαγμένα για παιδιά.

Χρωματικό παιχνίδι

Τα χαρούμενα κόκκινα, κίτρινα και μπλε μπορεί να είναι προφανείς χρωματικές επιλογές για το παιδικό δωμάτιο, αλλά δεν ταιριάζουν με το υπόλοιπο σπίτι σας. Αν ενσωματώνετε έναν χώρο παιχνιδιού σε έναν μικροσκοπικό χώρο, αντικαταστήστε τα βασικά χρώματα με πιο ήπιες αποχρώσεις.

Αντί για έντονο πράσινο σκεφτείτε να φωτίσετε το χώρο σας με μέντα ή βεραμάν. Το σπίτι θα εξακολουθεί να είναι χρωματικά κατάλληλο για παιδιά και οι επιλογές σας είναι σχεδόν απεριόριστες.

Εάν πρέπει οπωσδήποτε να ενσωματώσετε μια απόχρωση που συνήθως προορίζεται για παιδικά δωμάτια, προσθέσετε λίγο επιπλέον βάθος με διαφορετικές αποχρώσεις της ίδιας οικογένειας χρωμάτων. Θα εκπλαγείτε από τη διαφορά που θα κάνει.

Έξυπνη αποθήκευση

Όταν τα τετραγωνικά μέτρα είναι περιορισμένα, δεν έχετε την πολυτέλεια να έχετε όλη τη γκαρνταρόμπα της κούκλας και τουβλάκια απλωμένα στο πάτωμα. Ο καθορισμένος αποθηκευτικός χώρος, όχι μόνο θα κρατήσει τα παιχνίδια κρυμμένα, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει τα παιδιά σας να μάθουν πώς να βάζουν τα πράγματά τους στη θέση τους.

Writing’s On The Wall

Είναι επίσημο: Τα παιδιά σας έχουν πλέον την άδεια να δημιουργήσουν τέχνη στους τοίχους σας… Kατά κάποιο τρόπο, τουλάχιστον. Βάψτε έναν τοίχο με μπογιά κιμωλίας. Αυτό δεν καταλαμβάνει επιπλέον χώρο και είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να μπορούν τα παιδιά σας να ζωγραφίζουν.

Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον τοίχο με κιμωλία για να αναθέσετε δουλειές ή να σημειώσετε την εβδομαδιαία λίστα με τα ψώνια σας.

Άρτια διάταξη

Μια διάταξη έχει τη δύναμη να κάνει ή να καταστρέψει οποιοδήποτε δωμάτιο. Αλλά όταν πρόκειται να χαράξετε λίγο χώρο για να παίξουν τα παιδιά, μη διστάσετε να γίνετε δημιουργικοί με το φενγκ σούι του χώρου σας.

Αποσπώμενες «ρίζες»

Κανένας χώρος παιχνιδιού δεν είναι πλήρης χωρίς παιχνίδια. Πολλές επιλογές όμως είναι ιδιαίτερα ογκώδεις. Προτιμήστε παιχνίδια που μπορείτε εύκολα να αποθηκεύσετε αν χρειαστεί. Αποφύγετε το μεγάλο πλαστικό σπιτάκι και δυναμώστε τους D.I.Y. μυς σας με ένα διασκεδαστικό οχυρό με κουβέρτα.