Μεγαλώνοντας, πολλές αδελφές γνωρίζουν τον αγώνα του να μοιράζονται τα πάντα – από τα αγαπημένα σνακ και τα παιχνίδια μέχρι και το υπνοδωμάτιο. Ακόμη και αν δεν είναι απαραίτητα πρόθυμα να το κάνουν.

Τα αντικρουόμενα γούστα στο στυλ, η ανάγκη για προσωπικό χώρο και χρόνο για τον εαυτό τους και οι διαφορετικές δραστηριότητες και ώρες ύπνου μπορούν να οδηγήσουν σε κλασική αδελφική αντιπαλότητα.

Κι ενώ μπορεί να έχουν προσαρμοστεί καλά στο να μοιράζονται κάποια πράγματα, ένα πράγμα που όλοι απολαμβάνουν είναι να έχουν το δικό τους χώρο. Αλλά πώς θα γίνει αυτό μέσα σε ένα κοινό δωμάτιο;

Διαβάστε επίσης: Παιδικό υπνοδωμάτιο: 5 χρωματικές παλέτες για 5 διαφορετικές προσωπικότητες

Πώς θα φέρετε κοντά δύο διαφορετικά στυλ μέσα σε ένα υπνοδωμάτιο – στο οποίο οι κόρες σας θα συνυπάρχουν ειρηνικά – και η καθεμία θα έχει το δικό της προσωπικό χώρο μέσα σε αυτό;

Ο τρόπος με τον οποίο θα μεγιστοποιήσετε τη χρήση του χώρου εξαρτάται από την ηλικία των κοριτσιών και το μέγεθος του δωματίου. Αν οι κόρες σας είναι μικρότερες, η ανάγκη για αποθήκευση παιχνιδιών και ανοιχτό χώρο στο πάτωμα για χώρο παιχνιδιού θα έχει προτεραιότητα έναντι των μεγάλων κρεβατιών και της προσωπικής ιδιωτικότητας.

Υπνοδωμάτιο για μικρότερες αδελφές

Εάν ένα από τα παιδιά σας είναι αρκετά μεγάλο για να πλοηγηθεί με ασφάλεια σε μια κουκέτα και το ύψος της οροφής σας το επιτρέπει, οι κουκέτες μπορούν να αποτελέσουν μια διασκεδαστική εναλλακτική λύση.

Οι δημιουργικές λύσεις αποθήκευσης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να διατηρηθεί το χάος των παιχνιδιών. Ξεχωριστά κουτιά παιχνιδιών και βιβλιοθήκες για κάθε παιδί μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των τσακωμών για τα παιχνίδια.

Ένα μικρό τραπέζι με δύο καρέκλες ή δύο μικρά γραφεία θα δώσουν στα κορίτσια έναν χώρο για να εργαστούν δημιουργικά.

Όσον αφορά τη διακόσμηση, κρατήστε τους τοίχους και τα διακοσμητικά των παραθύρων σε φωτεινό ουδέτερο χρώμα και επιτρέψτε σε κάθε παιδί να εξατομικεύσει το χώρο ύπνου του με ξεχωριστά στοιχεία. Αφήστε τα να συμμετάσχουν στην επιλογή ορισμένων από τα αποθηκευτικά αντικείμενα που θα κρατούν τα παιχνίδια τους.

Υπνοδωμάτιο για μεγαλύτερες αδελφές

Θα έρθει κάποια στιγμή που το ένα ή και τα δύο κορίτσια θα εκτιμούν τον προσωπικό χώρο περισσότερο από τον χώρο παιχνιδιού. Όταν συμβεί αυτό, θα έρθει η ώρα να κάνετε τη μετακίνηση σε ξεχωριστά κρεβάτια και να εισαγάγετε περισσότερη ιδιωτικότητα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βάλετε πραγματικούς τοίχους στο δωμάτιο.

Μόλις τα κορίτσια μπουν σε ξεχωριστά κρεβάτια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ανοιχτή βιβλιοθήκη ως διαχωριστικό δωματίου. Αυτό θα δώσει την αίσθηση ξεχωριστών χώρων χωρίς την ανακαίνιση. Ή μπορείτε να γίνετε δημιουργικοί και να αφήσετε τα κορίτσια να σχεδιάσουν το δικό τους διαχωριστικό δωματίου.

Καθώς τα κορίτσια μεγαλώνουν, θα πειραματίζονται με τη δική τους ταυτότητα και συχνά αυτό βγαίνει στη μορφή του τρόπου με τον οποίο διακοσμούν το υπνοδωμάτιό τους. Συχνά, παρά το κοινό DNA, οι αδελφές μπορεί να έχουν εντελώς αντίθετα γούστα.

Ξεκινώντας με μια ουδέτερη βάση, όπως ακριβώς θα κάνατε και στο δωμάτιο ενός μικρού κοριτσιού, θα δώσετε στα παιδιά σας που ωριμάζουν έναν κενό καμβά πάνω στον οποίο μπορούν να εκφραστούν.

Οι χώροι παιχνιδιού θα πρέπει να μετατραπούν σε χώρους εργασίας. Αν δεν υπάρχει αρκετός χώρος για δύο γραφεία πλήρους μεγέθους, σκεφτείτε ένα μακρύ στενό τραπέζι που θα χωράει δύο καρέκλες.