Κάθε γονιός που έχει πατήσει ένα αυτοκινητάκι μπορεί να καταλάβει την ανάγκη αποθήκευσής τους. Μπορεί να σας φαίνεται αδύνατο με τα αυτοκινητάκια και όλων των ειδών οχήματα που βρίσκεται συνεχώς από κάτω από τους καναπέδες μέχρι το ψυγείο.

Σας φαίνεται να πολλαπλασιάζονται μέσα στη νύχτα και απειλούν να καταλάβουν το σπίτι; Μπορεί τα αυτοκινητάκια να μη χρειάζονται καύσιμα ή ασφάλεια, αλλά χρειάζονται ένα γκαράζ.

Διαβάστε επίσης: Τρενάκια και αυτοκινητάκια: Γιατί τα λατρεύουν τα παιδιά;

Μόλις τελειώσουν τους αγώνες γύρω από το χαλί, υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα ταξινομήσετε.

«Διαίρει και βασίλευε»

Το να αποθηκεύετε όλα τα αυτοκινητάκια σε ένα μεγάλο κουτί δεν είναι αποτελεσματική τακτική. Όταν τα παιδιά δεν μπορούν να βρουν αυτό το συγκεκριμένο που ψάχνουν, απλώς θα αδειάσουν όλο το κουτί στο πάτωμα.

Ταξινομήστε τα αυτοκινητάκια σε ξεχωριστούς χώρους ανάλογα με το υλικό (π.χ. ξύλινα), το χρώμα, το είδος του οχήματος (όπως φορτηγά) ή τη συχνότητα με την οποία τα χρησιμοποιούν. Συμπεριλάβετε το παιδί στη διαδικασία της ταξινόμησης με τον τρόπο προτίμησής του σε καλάθια ή κάδους με καπάκια και τσάντες με φερμουάρ που μπορείτε να προσθέσετε και ετικέτες.

Κάθετος χώρος

Τα ράφια είναι μια εξαιρετική προσέγγιση για να εκθέσετε τα αγαπημένα αυτοκίνητα των παιδιών και να τα κρατήσετε όσο το δυνατόν πιο μακριά από το πάτωμα. Εντάξει ίσως όχι τόσο μακριά που να μην τα φτάνουν καν…

Μπορείτε ακόμη και να κρεμάσετε μια θήκη παπουτσιών με αυτοκινητάκια πίσω από την πόρτα ή μέσα στη ντουλάπα. Μια άλλη εναλακτική είναι να βάλετε μαγνήτες στο κάτω μέρος του κάθε αυτοκινήτου. Έπειτα στερεώστε μαγνητικές μπάρες μαχαιριών στον τοίχο και κολλήστε τα αυτοκινητάκια τους εκεί.

Συνδυάστε αποθήκευση και καθίσματα

Αξιοποιήσετε πάγκους με θήκες ή σκαμπό και καθίσματα με αποθηκευτικό χώρο, ώστε να μπορείτε εύκολα να αποθηκεύετε τα αυτοκινητάκια χωρίς να θυσιάζετε χώρο. Επωφεληθείτε από τον χώρο κάτω από το κρεβάτι. Αν δεν έχετε συρτάρια προσθέστε αποθηκευτικά κουτιά με ροδάκια για ευκολότερη πρόσβαση.

Πράσινες και ανέξοδες λύσεις

Κάντε μια βόλτα στο πραγματικό σας γκαράζ και προσθέστε σανίδες ανάμεσα σε ένα παλιό λάστιχο. Για μεγαλύτερο όγκο παιχνιδιών απλώς στοιβάστε τα ελαστικά το ένα πάνω στο άλλο. Βάλτε τα παιχνίδια μέσα και καλύψτε τα με ένα αυτοσχέδιο καπάκι.

Αν το δωμάτιο του παιδιού σας είναι θεματικό ή απλώς λατρέυει τα αυτοκίνητα αυτές οι απλές κατασκευές θα το ενθουσιάσουν. Σας περισσεύει κάποια εργαλειοθήκη; Χωράνε αμέτρητα αυτοκινητάκια και είναι είναι φορητές, κατάλληλες για ταξίδια και «δρομολόγια» στο σπίτι.

Ένα κουτί παπουτσιών είναι ιδανικό για τα παιδιά που ξεκινούν τη συλλογή τους. Δεν χρειάζεται να κόψετε ούτε να κολλήσετε τίποτα. Για διαχωριστικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ρολό από χαρτί υγείας. Δώστε στο παιδί σας να ζωγραφίσει και να διακοσμήσει το εξωτερικό του.