Μισούν τα παιδιά σας να κάνουν τα μαθήματά τους; Η εργασία στο σπίτι μπορεί να είναι μια κουραστική δραστηριότητα για τα ανήσυχα μυαλά των μικρών παιδιών. Αναμφίβολα τα περισσότερα παιδιά προτιμούν να παίζουν παρά να κάθονται με τα βιβλία τους.

Η δημιουργία ενός ελκυστικού, διασκεδαστικού, ζωντανού και άνετου χώρου μελέτης ευνοεί το διάβασμα, τη συγκέντρωση και τη διάθεση. Σχεδιάστε έναν χώρο που κάνει την ώρα της μελέτης «παιχνίδι» και ευχαρίστηση και δεν θα χρειαστεί ποτέ ξανά να τους γκρινιάζετε για να τελειώσουν τις ασκήσεις τους στην ώρα τους.

Ενσωματώστε την προσωπικότητά τους στο χώρο μελέτης

Το μόνο που χρειάζονται τα μικρότερα παιδιά είναι ένα γραφείο και μια καρέκλα, καθώς και λίγο χώρο για να οργανώσουν τα βιβλία, τα παιχνίδια και τη γραφική τους ύλη. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι αυτός ο χώρος θα πρέπει να τους ανήκει, ώστε να αποκτήσουν την αίσθηση της ευθύνης.

Δώστε τους ένα ξεχωριστό γραφείο για τη δουλειά τους, θήκες για μολύβια και κραγιόνια και ένα ράφι για τα πράγματά τους. Αναθέστε τους την αρμοδιότητα να τακτοποιούν τα βιβλία τους και να καθαρίζουν μόλις τελειώσουν. Συμπεριλάβετέ τα στη διαμόρφωση της διακόσμησης.

Σύμφωνα με έρευνες, το 92% των παιδιών δήλωσαν ότι θα περνούσαν περισσότερο χρόνο στο δωμάτιό τους αν συμμετείχαν στη διαδικασία σχεδιασμού. Το να μοιράζονται ιδέες και να παίρνουν αποφάσεις από κοινού τους επιτρέπει να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους σε ένα περιβάλλον που μπορούν να ονομάσουν δικό τους.

Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο γραφείο

Το ιδανικό μέγεθος για ένα γραφείο εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τις ανάγκες σας. Εάν ψωνίζετε online, λάβετε υπόψη σας αυτές τις προτιμήσεις διαστάσεων. Για ένα ενιαίο γραφείο, προτιμήστε ένα μεγαλύτερο μέγεθος, ώστε να μπορούν να το χρησιμοποιούν ταυτόχρονα τα παιδιά. Βεβαιωθείται ότι θα χωράει τα πράγματά τους.

Όσον αφορά το στυλ, υπάρχουν ορισμένες προτάσεις που πρέπει να λάβετε υπόψη σας κατά την επιλογή ενός γραφείου. Συνεκτιμήστε το γενικό στυλ διακόσμησης του δωματίου ή του σπιτιού σας. Όταν επιλέγετε το σχέδιο, σκεφτείτε τη λειτουργικότητά του.

Εξετάστε όλες τις επιλογές σας ανάλογα με τι ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας. Μην παραλήψετε την έγκριση των παιδιών. Αν δεν τους αρέσει, αυτό θα επηρεάσει και την απόδοσή τους.

Ενθαρρύνετε τον φυσικό φωτισμό

Αφήνοντας τη φύση να εμπνέει τα παιδιά μπορεί να τα βοηθήσει να παραμείνουν απασχολημένα για περισσότερο. Ένα γραφείο κοντά σε παράθυρα είναι καλό για τα μάτια και τα βοηθά να συγκεντρωθούν για πιο παρατεταμένες περιόδους.

Τα παιδιά χρειάζονται άπλετο φως για να μπορούν να μελετούν με προσήλωση. Απλά βεβαιωθείτε ότι η θέα προς τα έξω δεν θα τους αποσπά την προσοχή. Προσθέστε μια επιτραπέζια λάμπα για εστιασμένο φως και γενικό φωτισμό για το δωμάτιο.