Την άνοιξη η φύση σφύζει από ζωή και ξεχειλίζει από χρώματα, υφές και αρώματα. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτή τη δύναμη για να αφυπνίσουμε όλες τις αισθήσεις μας μέσω των λουλουδιών αυτή την Πρωτομαγιά.

Αγκαλιάστε το θαύμα της της ατελώς τέλειας φύσης. Η δημιουργία είναι ακατάστατη και ατελής. Δεν υπάρχουν ευθείες γραμμές στη φύση. Οπότε χαλαρώστε και απολαύστε το άρωμα και τα χρώματά της.

Η δημιουργία στη φύση είναι μια εμπειρία που είναι πολύ περισσότερο σημαντική από το τελικό προϊόν.

Διαβάστε επίσης: Πώς να ενσταλάξετε την αγάπη για τη φύση στα παιδιά

Δείτε τρεις δραστηριότητες για να γιορτάσετε την άνοιξη μαζί με το παιδί αξιοποιόντας στο έπακρο τη δύναμη των λουλουδιών:

Στεφάνι λουλουδιών

Τα στεφάνια λουλουδιών είναι ένα διαχρονικό σύμβολο ομορφιάς. Είναι τόσο όμορφα στην όψη όσο και διασκεδαστικά στην κατασκευή.

Ξεκινήστε με δύο λουλούδια με μακρύ μίσχο. Βουτήξτε τα σε φρέσκο νερό αν θέλετε να διατηρηθούν περισσότερο. Κάντε μια σχισμή στο κοτσάνι του ενός και περάστε το άλλο κοτσάνι μέσα από αυτό.

Συνεχίστε να τα πλέκετε μέσα από τα φυλλώματα ή τα λουλούδια μέχρι να έχετε ένα κομμάτι που να είναι αρκετά μακρύ ώστε να χωράει γύρω από το κεφάλι σας ή το μέρος που θέλετε να διακοσμήσετε.

Στη συνέχεια, κάντε κόμπο ή στρίψτε τις άκρες μαζί για να φτιάξετε έναν κύκλο. Μόλις έχετε το βασικό σας κύκλο, μπορείτε να πλέξετε περισσότερα λουλούδια, φύλλα και άλλους θησαυρούς της φύσης.

Hapa Zome

Το Hapa Zome είναι μια παραδοσιακή ιαπωνική τέχνη λουλουδιών και φύλλων σε ύφασμα, έτσι ώστε τα φυσικά τους χρώματα να δημιουργούν ένα σχέδιο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε χαρτόνι αν το προτιμάτε.

Θα χρειαστείτε:

Ένα κομμάτι βαμβακερό ύφασμα (λευκό) ή ένα κομμάτι χαρτί
Φρέσκα λουλούδια
Πολύχρωμα φύλλα
Μια σανίδα κοπής
Έναν πλάστη
Τοποθετήστε το ύφασμα πάνω σε μια σανίδα κοπής. Έπειτα τοποθετήστε τα λουλούδια και τα φύλλα με την όψη προς τα κάτω στην πλευρά του υφάσματος που θέλετε να εκτυπώσετε. Τοποθετήστε το ένα άλλο κομμάτι ύφασμα από πάνω.

Χρησιμοποιήστε έναν πλάστη για να χτυπήσετε απαλά το πάνω μέρος του υφάσματος, έτσι ώστε το τα λουλούδια να κάνουν στάμπες. Αφαιρέστε το πάνω κομμάτι του υφάσματος, και αφήστε το να στεγνώσει.

Σιδερώστε το ύφασμα έτσι ώστε να σιγουρευτείτε ότι τα χρώματα θα διατηρηθούν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα σχέδιά σας για να φτιάξετε ένα έργο τέχνης, μια κάρτα ή ένα περιτύλιγμα δώρου.

«Μυστικά μυνήματα»

Το κόλπο είναι ότι οι μίσχοι της πικραλίδας περιέχουν ένα διαυγές υγρό που γίνεται καφέ όταν στεγνώνει. Οπότε μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε για να γράψετε μυστικά μηνύματα.

Διαλέξτε μια πικραλίδα. Θα πρέπει να είστε σε θέση να να βλέπετε ύγρο στο άκρο του μίσχου όταν την κόψετε. Κρατήστε το μίσχο σαν μολύβι και χρησιμοποιήστε το για να γράψετε το μήνυμα σε ένα κομμάτι χαρτί.

Αν το υγρό τελειώνει σπάστε λίγο από το μίσχο. Το χαρτί σας θα φαίνεται κενό στο στην αρχή, αλλά μόλις το υγρό στεγνώσει μήνυμά σας θα αποκαλυφθεί.

Οι πικραλίδες ανθίζουν από τον Μάιο μέχρι και τον Οκτώβριο. Το μάζεμα του λουλουδιού δεν θα «σκοτώσει» το φυτό, καθώς αποθηκεύει ενέργεια στις ρίζες, επιτρέποντας του να ξαναβλαστήσει. Οι άνθρωποι τείνουν να τα θεωρούν ζιζάνια, αλλά τα έντομα τα αγαπούν. Οπότε προσπαθήστε να τα μαζέψετε από εκεί που υπάρχουν σε αφθονία.