Ο χρόνος που περνάτε μαζί ως οικογένεια είναι ζωτικής σημασίας, ειδικά αν τα μικρότερα παιδιά εξακολουθούν να αναπτύσσονται κοινωνικά, διανοητικά, σωματικά και συναισθηματικά. Ο εστιασμένος οικογενειακός χρόνος μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στην ενίσχυση της υγείας και της νοητικής ανάπτυξης του παιδιού.

Αφήστε κάτω τα κινητά τηλέφωνα και ετοιμαστείτε να δημιουργήσετε ισχυρότερους οικογενειακούς δεσμούς.

Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα πρωινό ritual

Εξετάστε το ενδεχόμενο να ξεκινήσετε την ημέρα σας οικογενειακώς κάνοντας κάποιες χαλαρωτικές δραστηριότητες και να τις καθιερώσετε.

Διαβάστε επίσης: Παιδί: Ανοιξιάτικες δραστηριότητες για να κάνετε μαζί

Ξεκινώντας την ημέρα μαζί ως οικογένεια με διαύγεια και συγκέντρωση, δίνετε τον τόνο για μια πιο θετική ημέρα. Μελέτες δείχνουν ότι οι οικογένειες που τρώνε ένα γεύμα μαζί έχουν καλύτερες επιδόσεις των παιδιών στο σχολείο.

Διαβάστε μαζί ένα βιβλίο

Τα νεαρά μυαλά που διαβάζουν εργάζονται, απορροφώντας το λεξιλόγιο, τη γλώσσα, τα μαθήματα που μαθαίνουν οι χαρακτήρες και πολλά άλλα. Το διάβασμα στο παιδί σας ενισχύει την ανάπτυξη του εγκεφάλου του, τη σύνδεση και τόσα πολλά πράγματα που είναι συγκλονιστικό το πόσο ευεργετικό είναι.

Το διάβασμα επιτρέπει στις οικογένειες να συνδεθούν, ενώ είναι ένας πολύ καλός τρόπος να περάσετε χρόνο μαζί και να χαλαρώσετε μετά από μια κουραστική μέρα.

Τα παιδιά όχι μόνο αισθάνονται σημαντικά όταν τους διαβάζουν, αλλά οι οικογένειες που έχουν θετική στάση απέναντι στην ανάγνωση βιβλίων, με τη σειρά τους βοηθούν τα παιδιά τους να βλέπουν θετικά την παιδεία.

Μαγειρέψτε ένα γεύμα σαν οικογένεια

Η κουζίνα είναι η καρδιά του σπιτιού. Βάλτε κάθε μέλος της οικογένειας να επιλέξει ένα μέρος του γεύματος, για παράδειγμα το συνοδευτικό ή το επιδόρπιο. Στη συνέχεια, βοηθήστε ο ένας τον άλλον με την παρασκευή και την προετοιμασία.

Με αυτόν τον τρόπο, ο καθένας σας δείχνει σεβασμό, απολαμβάνετε κάτι που ένα άλλο μέλος της οικογένειας εκτιμά πραγματικά και εργάζεστε μαζί για να δημιουργήσετε ένα πλήρες γεύμα που αντιπροσωπεύει την οικογένειά σας.

Ξεκαθαρίστε και αναβαθμίστε ένα χώρο του σπιτιού

Έχει ξεπεράσει η οικογένειά σας το οικογενειακό σας δωμάτιο, το οποίο εξακολουθεί να έχει παιχνίδια στοιβαγμένα στις γωνίες, παρόλο που το «μωρό» σας είναι πλέον 15 ετών; Το γκαράζ σας ξεχειλίζει από κουτιά που δεν θυμάστε καν τι έχουν μέσα;

Βάλτε κάθε μέλος της οικογένειας να συμβάλει στο decluttering και ύστερα εργαστείτε μαζί για να αναδιαμορφώσετε τον χώρο ώστε να ταιριάζει στις τρέχουσες οικογενειακές σας ανάγκες.

Η πτυχή της προσφοράς είναι μια καλή αίσθηση, και δημιουργώντας από κοινού έναν νέο χώρο, δημιουργείτε αυτόματα ένα μέρος στο σπίτι σας όπου όλα τα μέλη της οικογένειας θα αισθάνονται ασφαλή, άνετα και ευπρόσδεκτα, αφού κάθε άτομο έχει βάλει το χέρι του στη διαμόρφωση του χώρου.