Τα μαλλιά μας απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα στην εγκυμοσύνη για να παραμείνουν λαμπερά και υγιή και μετά τον τοκετό. Οι ορμονικές αλλαγές κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής είναι κατά κανόνα υπεύθυνες για πιθανή απώλεια μαλλιών, λάμψης αλλά και πάχους της τρίχας, συμπτώματα που εμφανίζονται κυρίως μετά τον τοκετό και που όμως δεν πρέπει να μας ανησυχούν καθώς τείνουν να αφορούν μια ορισμένη χρονική περίοδο.

Σε κάθε περίπτωση όμως, η σωστή περιποίηση των μαλλιών μας βοηθά ώστε να προλάβουμε αρνητικές επιπτώσεις ή να βοηθήσουμε τα μαλλιά μας να επανέλθουν μια ώρα αρχύτερα.

 

 

Διαβάστε επίσης: Βότανα και μπαχαρικά: Ποια δεν ενδείκνυνται κατά τη διάρκεια του θηλασμού;

 

 

 

Φροντίζοντας κατάλληλα τα μαλλιά σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

 

 

Αποφύγετε τα εργαλεία styling

Η πολύ συχνή χρήση συσκευών που λειτουργούν με θερμότητα (όπως σίδερα για μπούκλες και πιστολάκι) οδηγεί σε μαλλιά πιο εύθραυστα και ξηρά. Επιπλέον, η καθημερινή χρήση μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή των ινών της τρίχας και άνοιγμα των άκρων της.

 

 

Αποφύγετε τις βαφές μαλλιών

Είναι καλύτερο να αποφεύγετε οτιδήποτε περιέχει χημικές ή χρωστικές ουσίες. Πιο συγκεκριμένα, οι ουσίες που συνίσταται να αποφεύγονται είναι η παραφαινυλενοδιαμίνη (PPD) και το υπεροξείδιο του υδρογόνου, που βρίσκονται συχνά στις σκούρες βαφές μαλλιών.

Όλα αυτά τα προϊόντα ενέχουν τον κίνδυνο ανεπιθύμητων αλλεργικών αντιδράσεων, κνησμού, ξεφλουδίσματος της επιδερμίδας και φλεγμονής. Καλό θα ήταν λοιπόν σε κάθε περίπτωση να συμβουλευτείτε πριν αποφασίσετε να βάψετε τα μαλλιά σας το γιατρό σας και να ενημερωθείτε σχετικά από τον κομμωτή σας για το περιεχόμενο των βαφών που πρόκειται να χρησιμοποιήσει.

 

 

Επιλέξτε κατάλληλα μαλακτικά και σαμπουάν

Η συντριπτική πλειοψηφία των καλλυντικών προϊόντων περιποίησης μαλλιών περιέχει συνθετικά αρώματα, φθαλικές ενώσεις και parabens. Τα τελευταία είναι ορμονοδιαταράκτες, δηλαδή χημικές ουσίες που εισέρχονται στο σώμα μέσω του δέρματος και έχουν την ικανότητα να διαταράσσουν την ορμονική ισορροπία και το ίδιο το αναπαραγωγικό σύστημα. Επομένως, καλό θα ήταν να είστε προσεκτικές κατά την αγορά του σαμπουάν και του μαλακτικού σας.

 

 

Χρησιμοποιήστε ενυδατικές μάσκες

Οι μάσκες μαλλιών βοηθούν τα μαλλιά να διατηρούνται λαμπερά και ενυδατωμένα. Είναι καλό να τις χρησιμοποιείτε κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης για να είστε κατάλληλα προετοιμασμένες για την περίοδο μετά τον τοκετό.

Οι ενυδατικές θεραπείες μαλλιών μπορούν να γίνονται μία φορά την εβδομάδα για να μειώνουν το σπάσιμο των μαλλιών και να δίνουν στα μαλλιά σας μια πιο υγιή εμφάνιση.

 

 

Ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή

Το φαγητό είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για μια υγιή εγκυμοσύνη. Μια ισορροπημένη και πλήρης διατροφή είναι το κλειδί και για λαμπερά- πλούσια μαλλιά.

Η διατροφή σας θα πρέπει να περιλαμβάνει φρέσκα λαχανικά και φρούτα, ξηρούς καρπούς, σπόρους και τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνη.

Η επαρκής ενυδάτωση κατά τη διάρκεια της ημέρας κάνει επίσης καλό σε όλα τα επίπεδα, ακόμη και για την πρόληψη της κατακράτησης υγρών που είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό αυτής της περιόδου.