Τα καθημερινά αντικείμενα μερικές φορές αποτελούν τα καλύτερα παιχνίδιαΆλλωστε, τα σπουδαία παιχνίδια πυροδοτούν τη φαντασία, αλλά πολλά την αναστέλλουν προδιαγράφοντας έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού.

1. Εσείς

Το καλύτερο παιχνίδι ειδικά για την ανάπτυξη του νεογέννητου μωρού δεν κοστίζει καθόλου και είναι πάντα διαθέσιμο. Εσείς!

Διαβάστε επίσης: Παιδί: Γιατί του αρέσει να σπάει πράγματα;

Τα μωρά λατρεύουν τα πρόσωπα. Το να κοιτάζουν το πρόσωπό σας θα είναι πιθανότατα η αγαπημένη τους δραστηριότητα εκτός από τον ύπνο, το φαγητό και το κλάμα. Αργότερα, θα κάνουν πρόσωπα που μπορείτε να αντιγράψετε, και στη συνέχεια θα αντιγράψουν το πρόσωπό σας. Αυτό είναι το πρώτο παιχνίδι του μωρού με σειρά.

Μετά από μερικούς μήνες, μπορείτε να αρχίσετε να παίζετε κρυφτούλι. Η σύνδεση είναι ζωτικής σημασίας για τα μωρά και το κρυφτούλι είναι ένα παιχνίδι ιδανικό για να τα βοηθήσει να χτίσουν ασφάλεια, ενώ μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν μικρούς αποχωρισμούς.

Το εκπληκτικό με αυτό είναι ότι οι περισσότεροι ενήλικες ενστικτωδώς βρίσκουν το σωστό συγχρονισμό. Αν το χρονικό διάστημα είναι πολύ μικρό, δεν υπάρχει ενθουσιασμός. Αν ο χρόνος είναι πολύ μεγάλος, το μωρό είτε χάνει το ενδιαφέρον του είτε πανικοβάλλεται και η διασκέδαση χάνεται. Όταν ο χρόνος είναι ακριβώς σωστός, το γέλιο είναι αυθόρμητο και μεταδοτικό.

Λίγα χρόνια αργότερα, οι ίδιες βασικές αρχές και θέματα επαναλαμβάνονται στα παιχνίδια κρυφτού. Πολύ σύντομο χρονικό διάστημα πριν από την εύρεση είναι βαρετό πολύ μεγάλο και είναι τρομακτικό.

Σε όποια ηλικία κι αν είναι το παιδί σας, η προσοχή και ο ενθουσιασμός σας είναι πιο πολύτιμα από οποιοδήποτε παιχνίδι.

2. Δέντρα, νερό, άμμος, ξύλα

Το φυσικό περιβάλλον είναι μια απέραντη παιδική χαρά. Τα παιδιά μπορούν να βρουν το δικό τους επίπεδο κινδύνου με βάση το πόσο ψηλά επιλέγουν να σκαρφαλώσουν σε ένα δέντρο ή πόσο κοντά στην άκρη ενός ρυακιού.

Το να ρίχνουν νερό, να χτίζουν με ξύλα ή να φτιάχνουν προσωρινά φράγματα προσφέρει αισθητηριακή απόλαυση καθώς και φυσικά πειράματα φυσικής και αρχιτεκτονικής.

3. Μαξιλάρια και κουβέρτες

Πιθανότατα έχετε αρκετά μαξιλάρια στο σπίτι σας για έναν μαξιλαροπόλεμο πλήρους κλίμακας απλώς φροντίστε να μην χρησιμοποιείτε μαξιλάρια με εξωτερικά φερμουάρ ή κουμπιά που μπορεί να πληγώσουν. Μεγαλύτερα μαξιλάρια και μαξιλάρια αποτελούν εξαιρετικές προσθήκες σε «οχυρά» που φτιάχνονται από σεντόνια και κουβέρτες στηριγμένα πάνω σε καρέκλες.

4. «Τοίχος γκράφιτι» για το παιδί

Σχεδόν όλοι έχουν την ανάγκη να αφήσουν το σημάδι τους, να δηλώσουν με κάποιο τρόπο ότι «εγώ ήμουν εδώ». Ένας ειδικός χώρος για να το κάνετε αυτό, μέσα ή έξω, μπορεί να είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να διοχετεύσετε αυτή την αυτοέκφραση, για όλους στην οικογένεια.

Θα μπορούσε να είναι μεγάλα κομμάτια χαρτιού κολλημένα σε έναν τοίχο. Θα μπορούσε να είναι ένα μέρος ενός φράχτη ή ένας τοίχος. Τα υλικά μπορεί να είναι προσωρινά, όπως η κιμωλία.

Μην περιορίζεστε σε δύο διαστάσεις. Εσείς και τα παιδιά σας μπορείτε να κολλήσετε τυχαία αντικείμενα πάνω στον τοίχο του γκράφιτι, όπως φτερά ή φύλλα. Μην ανησυχείτε για το αν θα είναι «καλή» τέχνη. Αυτό είναι για διασκέδαση, για χαρά, για αυτοέκφραση.