Όλη η οικογένεια μετρά αντίστροφα μέχρι να ξεκινήσει το καλοκαίρι και το τέλος της σχολικής χρονιάς. Καθώς το σχολείο τελειώνει, έχετε την ιδιαίτερη ευκαιρία να γιορτάσετε τα επιτεύγματα του παιδιού σας και να δημιουργήσετε πολύτιμες αναμνήσεις μέσα από παραδόσεις που θα σας συντροφεύουν για τα επόμενα χρόνια.

Τα μικρά σας πέρασαν τη σχολική χρονιά δουλεύοντας σκληρά πέντε ημέρες την εβδομάδα. Για να μην αναφέρουμε όλα αυτά που διαβάσατε μαζί, τα γεύματα που ετοιμάσατε και τις σχολικές εκδηλώσεις που παρακολουθήσατε.

Όλοι αξίζουν μια μικρή γιορτή, σωστά; Καθιερώνοντας παραδόσεις, το τέλος της σχολικής χρονιάς έρχεται με μια επιπλέον δόση ενθουσιασμού, μετατρέποντάς το σε μια πραγματικά ξεχωριστή στιγμή για όλους.

Διαβάστε επίσης: Παιχνίδι έξω: Η πιο αποτελεσματική φυσική anti-stress μέθοδος

Αυτές οι παραδόσεις παρέχουν μόνο έναν τρόπο αναγνώρισης των επιτευγμάτων τους. Είναι, επίσης, ένας τρόπος για όλη την οικογένεια να έρθει κοντά και να απολαύσει κάποιο ουσιαστικό ποιοτικό χρόνο.

1. Βγάλτε τη φωτογραφία την τελευταία ημέρα του σχολείου

Συνήθως βγάζουμε φωτογραφία την πρώτη ημέρα του σχολείου. Αλλά και η τελευταία ημέρα του σχολείου αξίζει λίγη αγάπη. Ένα γλυκό στιγμιότυπο μπροστά από το σχολείο του παιδιού σας, είναι μια από τις εξαιρετικά απλές παραδόσεις της τελευταίας ημέρας του σχολείου. Δεν θα μετανιώσετε που το τηρήσατε.

Το να βλέπετε την ανάπτυξη του παιδιού σας σε όλα τα χρόνια της σχολικής του φοίτησης είναι κάτι τόσο νοσταλγικό και θα είναι τόσο διασκεδαστικό να το αναπολείτε στη συνέχεια.

2. Φτιάξτε και μοιραστείτε ένα βάζο αναμνήσεων

Ψάχνετε για κάτι λίγο πιο συναισθηματικό; Δημιουργήστε ένα βάζο αναμνήσεων όπου όλοι στην οικογένεια μπορούν να σημειώσουν τις αγαπημένες τους στιγμές από τη σχολική χρονιά (μια διασκεδαστική εργασία, η δημιουργία ενός νέου φίλου, η καλή επίδοση σε ένα διαγώνισμα κ.λπ.).

Στη συνέχεια, διαβάστε τα φωναχτά για να αναλογιστείτε τις καλύτερες στιγμές της χρονιάς και να θυμηθείτε όλα όσα έκαναν τη χρονιά σπουδαία.

3. Δημιουργήστε ένα λεύκωμα

Συγκεντρώστε φωτογραφίες, ζωγραφιές και αναμνηστικά από τη σχολική χρονιά και αφήστε το παιδί σας να εξατομικεύσει κάθε σελίδα με μια σούπερ διασκεδαστική μέρα με κατασκευές και DIYs.

Θα χρησιμεύσει ως ένα αξιολάτρευτο ενθύμιο και θα είναι τόσο συγκινητικό να το αναπολούν καθώς μεγαλώνουν. Φανταστείτε να συγκρίνετε το λεύκωμα του νηπιαγωγείου τους με το λεύκωμα της τελευταίας χρονιάς τους στο λύκειο.

4. Πάρτε στους δασκάλους τους ένα δώρο

Το να πάρετε ένα ξεχωριστό δώρο για τη δασκάλα τους είναι ένας ουσιαστικός τρόπος για να εκφράσουν τα παιδιά εκτίμηση για την αφοσίωση και τη σκληρή δουλειά που έχει κάνει η δασκάλα ή ο δάσκαλός τους καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

5. Ρωτήστε τα παιδιά πώς θέλουν να γιορτάσουν το τέλος του σχολείου

Θέλουμε να κάνουμε κάθε σημαντική στιγμή στη ζωή του παιδιού μας να νιώθει ιδιαίτερα ξεχωριστή. Όπως ένα περίτεχνο πάρτι πρώτων γενεθλίων, αυτές οι μεγάλες στιγμές είναι μερικές φορές περισσότερο για τους γονείς παρά για τα ίδια (και για τις φωτογραφίες που θα μπορούμε να τους δείξουμε όταν μεγαλώσουν).

Τα παιδιά μπορεί στην πραγματικότητα να έχουν κάποιες δικές τους δημιουργικές ιδέες για τους τρόπους με τους οποίους θέλουν να γιορτάσουν! Ρωτώντας τα τι θέλουν να κάνουν, μπορεί να εκπλαγείτε ευχάριστα από τη γλυκιά απλότητα των αιτημάτων τους.