Για πολλά ζευγάρια, η προσπάθεια του να προσθέσουν ένα νέο μέλος στην οικογένειά τους μπορεί να τους προκαλέσει πολύ άγχος. Και είναι γνωστό πως όσο περισσότερο αγχωνόμαστε τόσο πιο δύσκολο είναι κάνουμε πραγματικότητα αυτό το στόχο.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού είναι το ότι οι γυναίκες που υποφέρουν από στρες έχουν 30% λιγότερες πιθανότητες να συλλάβουν. Οι άνδρες αντίστοιχα μπορεί να εμφανίσουν χαμηλό αριθμό και μειωμένη κινητικότητα σπερματοζωαρίων.

Επομένως, οι μελλοντικοί γονείς πρέπει να μάθουν πώς να αντιμετωπίζουν αυτό το άγχος. Ένας ιδανικός τρόπος είναι μέσω της άθλησης.

 

 

Διαβάστε επίσης: Μεικτή οικογένεια: Πώς να χτίσετε γερά θεμέλια

 

 

Ανήσυχοι γονείς και ο αθλητισμός ως μέθοδος χαλάρωσης

Ορισμένα αθλήματα- σωματικές δραστηριότητες μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τη σχέση μεταξύ σας και να νιώσετε πιο χαλαροί:

 

 

Μπάσκετ, τένις ή ποδόσφαιρο

Ένα θετικό με αυτά τα αθλήματα είναι ότι είναι ομαδικά και απαιτούν μεγάλη σωματική προσπάθεια. Όταν παίζετε με φίλους, μπορείτε να απαλλαγείτε από όλη την αρνητική ενέργεια που σας φέρνει το άγχος. Επομένως, θα σας βοηθήσει να νιώσετε αναζωογονημένοι και γεμάτοι ενέργεια.

 

 

Αερόβια άσκηση

Η αερόβια άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να εστιάσετε στη μουσική και τις κινήσεις του σώματός σας, νιώθοντας λιγότερη ανησυχία και περισσότερη… ευτυχία. Ορισμένοι ειδικοί βέβαια δεν την συνιστούν για την καταπολέμηση του άγχους, επειδή αυτή η μορφή άσκησης αυξάνει τον καρδιακό μας ρυθμό. Δεν χάνετε κάτι ωστόσο να την δοκιμάσετε και να διαπιστώσετε πώς λειτουργεί για εσάς.

 

 

Pilates ή yoga

Το pilates και η yoga είναι τέλεια για να χαλαρώσετε, να μάθετε τεχνικές που διοχετεύουν την ενέργειά σας και που σας κάνουν να νιώθετε μεγαλύτερη ζωντάνια. Βρίσκοντας την ισορροπία μεταξύ μυαλού και σώματος θα νιώσετε αμέσως καλύτερα.

Σε αυτό το είδος αθλητικής πρακτικής, μπορείτε να συμπεριλάβετε την πεζοπορία. Το να έρχεστε σε επαφή με τη φύση είναι πάντοτε ευεργετικό.

 

Κολύμπι

Η κολύμβηση είναι το καλύτερο άθλημα για την αντιμετώπιση του στρες, της απογοήτευσης και του άγχους. Κάνει θαύματα σε όλο το σώμα αφού βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, τις μυϊκές διαταραχές και την αναπνοή μας. Μειώνει επίσης τον μυϊκό πόνο και βοηθά στην καταπολέμηση της αϋπνίας.

 

 

Μέσω του αθλητισμού θα (τα) καταφέρετε:

  • Υψηλότερα επίπεδα ενδορφινών

Οι ενδορφίνες είναι γνωστές ως οι ορμόνες της ευτυχίας και μπορούν να μειώσουν το άγχος και να μας κάνουν να εστιάσουμε την προσοχή μας σε όλες τις ευχάριστες πτυχές της ζωής.

  • Μειωμένα επίπεδα στρες

Ο αθλητισμός μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του στρες, μειώνοντας έτσι τους ορμονικούς παράγοντες που προκαλούν υπογονιμότητα.

  • Ορμονική ισορροπία

Υπάρχει καλύτερη ισορροπία μεταξύ του εμμηνορροϊκού κύκλου και της ωορρηξίας μέσω της άσκησης. Αυτό μπορεί να αυξήσει και τις πιθανότητες σύλληψης.

*Φυσικά, εάν κάποιος από εσάς βρίσκεται υπό θεραπεία γονιμότητας, ρωτήστε το γιατρό σας ποιο είναι εκείνο το άθλημα που σας ταιριάζει.