Ο εγκέφαλος ενός παιδιού αναπτύσσεται ταχύτατα και απαιτεί την κατάλληλη διατροφή για να αξιοποιήσει αυτή την ανάπτυξη.

Η σωστή διατροφή είναι σημαντική σε όλες τις πτυχές της υγείας για ένα παιδί, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης και της λειτουργίας του εγκεφάλου.

Ορισμένα τρόφιμα είναι γεμάτα με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να αναπτυχθεί και να λειτουργήσει ο εγκέφαλός τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Διαβάστε επίσης: Παιδί: Πώς θα τρώει πιο υγιεινά αυτό το καλοκαίρι

Ακολουθούν μερικά από αυτά:

5 τροφές για το παιδί που βελτιώνουν τη μνήμη και ενισχύουν τη συγκέντρωση

1. Γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι μια καλή πηγή ιωδίου, ένα θρεπτικό συστατικό που είναι απαραίτητο στον οργανισμό για την ανάπτυξη του εγκεφάλου και τη γνωστική λειτουργία. Εκτός από αυτό, το γιαούρτι είναι γεμάτο πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά, όπως πρωτεΐνη, ψευδάργυρο, Β12 και σελήνιο που είναι σημαντικά για τη λειτουργία του εγκεφάλου.

2. Πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι, το λάχανο και το μαρούλι, περιέχουν ενώσεις που προστατεύουν τον εγκέφαλο, όπως φυλλικό οξύ, φλαβονοειδή, καροτενοειδή και βιταμίνες Ε και Κ. Επιπλέον, μια διατροφή πλούσια σε τρόφιμα πλούσια σε καροτενοειδή, μπορεί να ενισχύσει τη γνωστική λειτουργία των παιδιών.

3. Όσπρια

Τα όσπρια και τα φασόλια είναι μια «γροθιά» φιλικών προς τον εγκέφαλο θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένου του μαγνησίου, του ψευδαργύρου, των φυτικών ινών, των αντιοξειδωτικών και του φυλλικού οξέος. Όλα αυτά βοηθούν στην ενίσχυση της διάθεσης και της υγείας του εγκεφάλου.

4. Τρόφιμα ολικής αλέσεως

Τα τρόφιμα ολικής αλέσεως, όπως το σιτάρι, το κριθάρι, το ρύζι, η βρώμη είναι πλούσια σε πολλές από τις βιταμίνες Β που διατηρούν την εγκεφαλική λειτουργία, διατηρώντας ενδεχομένως τη μνήμη.

5. Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι είναι πλούσιοι σε μονοακόρεστα λιπαρά και ωμέγα-3, καθιστώντας τα ιδανικά για την ανάπτυξη του εγκεφάλου.

Μια νέα φυτοχημική ουσία που υπάρχει στα φιστίκια, η οποία ονομάζεται λουτεΐνη, παρέχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία που επηρεάζουν τη γνωστική λειτουργία. Οι κολοκυθόσποροι περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά που προστατεύουν το σώμα και τον εγκέφαλο.