Το πρωινό στην εγκυμοσύνη είναι ακόμα πιο σημαντικό ώστε να καλυφθούν οι διατροφικές απαιτήσεις μαμάς- εμβρύου και να διασφαλιστεί η σωστή ανάπτυξη του μωρού και η καλή υγεία αντίστοιχα και των δύο.

Πρώτα απ ‘όλα, το πρωινό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης πρέπει να περιέχει επαρκή πρωτεΐνη. Αυτό το θρεπτικό συστατικό είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη των ιστών και τη διασφάλιση της συνολικής ανάπτυξης του εμβρύου.

Ας δούμε αναλυτικά κάποιες ιδέες πρωινών γευμάτων που κάνουν καλό

 

Διαβάστε επίσης: Λιποβαρής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης: Οι κίνδυνοι που διατρέχετε

 

 

Τι πρέπει να περιέχει το πρωινό σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

 

Συμπεριλάβετε γαλακτοκομικά προϊόντα ή αυγά στο πρωινό σας

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα αυγά παρέχουν πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας με όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Επομένως, η μητέρα είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσει κάποιο έλλειμμα καθώς περνούν οι εβδομάδες.

 

Εξασφαλίστε την πρόσληψη φυτικών ινών και υδατανθράκων

Με αυτόν τον τρόπο διεγείρεται, μεταξύ άλλων, η κινητικότητα του εντέρου και αποφεύγεται η δυσκοιλιότητα. Η δυσκοιλιότητα είναι ιδιαίτερα συχνή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μπορεί να προκαλέσει σημαντική ενόχληση, σύμφωνα με μελέτες.

Μερικά τρόφιμα και ροφήματα που μπορείτε να συμπεριλάβετε στο πρωινό σας είναι:

  • Καφές
  • Γάλα
  • Χυμός πορτοκάλι
  • Πλιγούρι βρώμης
  • Ψωμί ολικής αλέσεως
  • Μπανάνα
  • Ακτινίδιο

 

Η σημασία των λαχανικών

Τα λαχανικά παρέχουν υψηλή ποσότητα μικροθρεπτικών συστατικών και φυτοχημικών με αντιοξειδωτική δράση. Μπορούν να εξουδετερώσουν το σχηματισμό ελεύθερων ριζών και την επακόλουθη συσσώρευσή τους στους ιστούς του σώματος. Χάρη σε αυτά, η μητέρα είναι λιγότερο πιθανό να υποφέρει από μεταβολικές ανεπάρκειες όπως ο διαβήτης κύησης.

Τα λαχανικά έχουν επίσης πολλές φυτικές ίνες οι οποίες χρησιμεύουν ως ενεργειακό υπόστρωμα για τα βακτήρια που ζουν στο έντερο. Έτσι, αποφεύγονται καταστάσεις δυσβίωσης και συμπτώματα όπως διάρροια και κοιλιακό άλγος.

Επιπλέον, για την πρόσληψη των «καλών» λιπών, επιλέξτε να προσθέτετε στο γεύμα σας λίγο ελαιόλαδο και προτιμήστε το αβοκάντο.

Τέλος, μια χούφτα ξηροί καρποί αποτελούν επίσης μια εξαιρετική εναλλακτική, αφού πέρα από τα λιπαρά, σας παρέχουν και βασικά μέταλλα όπως σελήνιο, σίδηρο και ψευδάργυρο.