Αν έχετε αδέρφια ή είστε μητέρα με δύο ή περισσότερα παιδιά, ήδη θα γνωρίζετε για τα παιχνίδια, τους καβγάδες αλλά και τη βαθιά αγάπη που αυτή η σχέση συνεπάγεται. Ωστόσο, υπάρχουν πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε ή τουλάχιστον δεν έχετε ακόμα συνειδητοποιήσει. Ποια μπορεί να είναι αυτά;

 

6 ενδιαφέροντα στοιχεία για τα αδέρφια

 

#1 Τα μικρότερα αδέρφια τείνουν να είναι πιο εξωστρεφή

Τα μικρότερα αδέρφια, εκτός από πιο εξωστρεφή, είναι συνήθως πιο ριψοκίνδυνα από τα μεγαλύτερα. Όντας τα πιο μικρά μέλη της οικογένειας,  είναι πιο συνηθισμένα στο να μιλούν με περισσότερους ανθρώπους για να τραβούν την προσοχή τους, ειδικά αν έχουν μεγάλες οικογένειες.

 

Διαβάστε επίσης: Περνούν και τα παιδιά… κρίση ηλικίας;

 

#2 Τα αδέρφια τείνουν να έχουν εντελώς διαφορετικές προσωπικότητες

Μπορεί να βλέπουμε αδέρφια με εντυπωσιακή εξωτερική ομοιότητα, αλλά όσον αφορά την προσωπικότητα, να είναι πολύ διαφορετικά. Αυτό συμβαίνει ακόμα κι αν έχουν λάβει την ίδια ανατροφή.

 

#3 Μοιράζονται… κακές συνήθειες

Συχνά, όταν το μεγαλύτερο αδερφάκι έχει μια κακή συνήθεια, είναι πολύ πιθανό το μικρότερο να ακολουθήσει τα βήματά του. Αυτό συμβαίνει κυρίως όταν η διαφορά ηλικίας μεταξύ των αδερφών είναι μεγάλη.

 

#4 Τα μεγαλύτερα αδέρφια τείνουν να είναι πιο έξυπνα

Φαίνεται να υπάρχει μια μικρή διαφορά στη νοημοσύνη μεταξύ των μεγαλύτερων και των μικρότερων αδερφών. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι τα μεγαλύτερα αδέρφια αφιερώνουν χρόνο στη διδασκαλία των μικρότερων. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται η εκμάθηση και η κατανόηση εννοιών.

Μια άλλη πιθανή εξήγηση για αυτό είναι ότι τα μεγαλύτερα αδέρφια είχαν αρχικά την αποκλειστικότητα των γονιών τους αλλά έμαθαν να τους «μοιράζονται».

 

#5 Τα παιδιά που έχουν αδέρφια ωριμάζουν αργότερα από τα μοναχοπαίδια

Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή, όταν ένα παιδί δεν έχει αδερφάκια, οι σχέσεις και οι αλληλεπιδράσεις του είναι κυρίως με ενήλικες. Όταν από την άλλη έχει, αφιερώνει περισσότερο χρόνο παίζοντας ή στο να τσακώνεται με το αδερφάκι του, επομένως η ωριμότητα και η έξοδος από το βρεφικό στάδιο συνήθως καθυστερούν.

 

#6 Το να έχεις έναν αδερφό του αντίθετου φύλου βοηθά στην καλύτερη σχέση με το άλλο φύλο

Τα αγόρια που έχουν αδερφές, το βρίσκουν πιο εύκολο να ξεκινήσουν μια συζήτηση με ένα κορίτσι σε σύγκριση με εκείνα που δεν έχουν. Το ίδιο βεβαίως ισχύει αντίστοιχα και για τα κορίτσια.