Η διακόσμηση του βρεφικού δωματίου είναι ένα σημαντικό βήμα για όλη την οικογένεια. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να δημιουργήσετε έναν χώρο εμπνευσμένο από τη φύση, όπου μπορούν να ξεδιπλωθούν με άνεση όλες οι εμπειρίες που συνοδεύουν τη νέα ζωή.

Τα στοιχεία της φύσης έχουν ψυχικά και σωματικά οφέλη που κάνουν καλό τόσο στους γονείς όσο και στα νεογέννητα. Το ήρεμο νευρικό σύστημα, η αυξημένη συνδεσιμότητα και η μείωση του άγχους είναι μερικά μόνο από τα θετικά του να περνάτε χρόνο γύρω από τη φύση.

Και σίγουρα αυτά θα σας φανούν χρήσιμα κατά τη διάρκεια της ανατροφής του μωρού σας…

Διαβάστε επίσης: Παιδικό υπνοδωμάτιο: 5 χρώματα προς αποφυγήν για καλύτερο ύπνο

Ακολουθούν μερικοί τρόποι να ενσωματώσετε τη φύση στο βρεφικό δωμάτιο για να δημιουργήσετε μια πιο πράσινη ατμόσφαιρα για όλη την οικογένεια:

Προσθέστε φυτά

Το προφανές πρώτο βήμα είναι να αυξήσετε τη συλλογή φυτών εσωτερικού χώρου. Εστιάστε σε φυτά που είναι ασφαλή, δεν χρειάζονται πολλή φροντίδα και ενισχύουν την αίσθηση χαλάρωσης.

Ενσωματώστε φυσικά υλικά

Η ενσωμάτωση φυσικών υλικών, όπως ξύλο, σπάγκος και μπαμπού θα δώσει μια πιο φρέσκια πνοή στο δωμάτιο.

Παίξτε με τις υφές

Ο φυσικός κόσμος είναι γεμάτος με διαφορετικές υφές, οπότε γιατί να μην μεταφέρετε την ίδια ποικιλία και στο δωμάτιο του μωρού;

Αξιοποιήστε το φυσικό φως

Το φυσικό φως βελτιώνει τη διάθεση και αυξάνει τα γενικά επίπεδα ευτυχίας. Ο επαρκής φυσικός φωτισμός κατά τη διάρκεια της ημέρας συμβάλλει επίσης σε έναν σταθερό ύπνο, οπότε φροντίστε το παιδικό σας δωμάτιο να έχει άπλετο φυσικό φως.

Αν ανησυχείτε, για τον μεσημεριανό ύπνο, η προσθήκη κουρτινών συσκότισης μπορεί να βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι το μωρό σας θα κοιμηθεί ανενόχλητο.

Αναπαραστήστε τους ήχους της φύσης

Οι ήχοι της φύσης σκεφτείτε κύματα και καταρράκτες μπορεί να είναι καταπραϋντικοί για τους γονείς αλλά και για το μωρό, απαλύνοντας την ένταση και δημιουργώντας μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα πριν από την ώρα του ύπνου.