Δεν είναι μόνο το καθισματάκι… Το αυτοκίνητο είναι ένα από τα πολλά πεδία μάχης που έχετε ανοιχτά. Το νήπιο πιθανόν να έχει αρχίσει να αντιδρά σε πολλά πράγματα. Αυτό συμβαίνει επειδή έχει αρχίσει να καταλαβαίνει ότι έχει κάτι που ονομάζεται «θέλω».  Και πολύ συχνά, τα θέλω του δεν ευθυγραμμίζονται με τα δικά σας.

Τα μικρά παιδιά παίζουν ένα «παιχνίδι» που ο σκοπός είναι να ανακαλύψουν αν μπορούν να σας κάνουν να συμμορφωθείτε με τον δικό τους τρόπο.

Φυσικά, έχοντας περιορισμένη ικανότητα για ρητορική και επιχειρηματολογία, οι μέθοδοί τους είναι σε μεγάλο βαθμό κλάματα και τσιρίδες.

Διαβάστε επίσης: Μοντεσσόρι στο τραπέζι: Πώς να φάτε όλοι μαζί με ηρεμία

Ωστόσο, η ασφάλειά τους δεν είναι κάτι το οποίο μπορείτε να διαπραγματευτείτε. Γι’ αυτό πρέπει να δείξετε αυτοσυγκράτηση και να εφαρμόσετε μερικές από αυτές τις συμβουλές για να δέσετε το παιδί στο καθισματάκι του:

Δώστε του «επιλογές»

Αυτό κάνει τα παιδιά να αισθάνονται ότι τελικά έχουν κάποια εξουσία σε αυτόν τον κόσμο. Φυσικά, οι επιλογές που δίνετε οδηγούν στον ίδιο στόχο: να κάτσουν και να δεθούν στο καθισματάκι τους.

Έτσι, όταν πλησιάζετε το αυτοκίνητο , το κόλπο είναι να ρωτήσετε κάτι του τύπου: «Θέλεις να σε βάλω εγώ ή θέλεις να μπεις μόνος σου στο αυτοκίνητο σαν μεγάλο παιδί;».

Ζητήστε «βοήθεια»

Αφήστε το παιδί να σας βοηθήσει. Και πάλι, το κλειδί είναι να βασιστείτε στην επιθυμία του να είναι ένα μεγάλο, υπεύθυνο παιδί. Αυτό, βέβαια, απαιτεί μια ορισμένη ποσότητα υπομονής.

Τα νήπια είναι πολύ εύπιστα. Δεν έχουν απολύτως καμία ιδέα για το πώς λειτουργεί ένα αυτοκίνητο. Έτσι, αν τους λέγατε ότι το το αυτοκίνητο δεν μπορεί να πάρει μπροστά αν δεν είναι δεμένα, θα τους φαινόταν απόλυτα λογικό.

Δώστε του ένα «κίνητρο»

Το παιδί σας θα ενθουσιάζετε πιο πολύ με το αυτοκίνητο αν ξέρει ότι υπάρχει κάτι εκεί για να περιμένει με ανυπομονησία. Σκεφτείτε να έχετε ένα ειδικό σνακ ή παιχνίδι. Μπορείτε ακόμη και εσείς οι ίδιοι να γίνετε μέρος της διασκέδασης.