Για τις γυναίκες που θέλουν να γίνουν μητέρες, ένα παιδί είναι ευλογία σε οποιοδήποτε στάδιο της ζωής τους και αυτές οι διάσημες μαμάδες το αποδεικνύουν. Σύμφωνα με τη Ναόμι Κάμπελ, η οποία μόλις καλωσόρισε το δεύτερο παιδί της σε ηλικία 53 ετών, «ποτέ δεν είναι αργά για να γίνεις μητέρα».

Δεν είναι λίγες οι διασημότητες (και μη) σαν την Κιμ Καρντάσιαν, που δεν μπορούν ή είναι επικίνδυνο να κυοφορήσουν και επιλέγουν να κάνουν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας. Όλο και περισσότερα ζευγάρια ξεπερνούν τυχόν φραγμούς και εξοικειώνονται με την ιδέα.

Φυσικά, πολλοί ανάδοχοι celebrities μεγαλώνουν την οικογένειά τους υιοθετώντας παιδιά από διάφορες χώρες. Όπως λέει και η Αντζελίνα Τζολί, «δεν μπαίνουν μόνο αυτά στον κόσμο σου, μπαίνετε ο ένας στον κόσμο του άλλου».

Διαβάστε επίσης: Διάσημες μαμάδες: Τι σκέφτονται για τις νταντάδες των παιδιών τους;

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν διάσημες μετά τα 40 που κυοφορούν οι ίδιες τα παιδιά τους. Μάλιστα, πολλές γυναίκες σήμερα καθυστερούν το ραντεβού τους με τον «πελαργό», είτε λόγω καριέρας είτε άλλων παραγόντων.

Αν και οι γιατροί δεν συνιστούν να καθυστερείτε σκόπιμα την εγκυμοσύνη, μελέτη στο American Journal of Public Health αναφέρει ότι οι γυναίκες που παίρνουν την απόφαση να κάνουν παιδί σε πιο ώριμη ηλικία, ζουν περισσότερο.

Είναι τελικά η ηλικία όσον αφορά τη μητρότητα απλά ένας αριθμός; Δείτε μερικές σταρ που καλωσόρισαν τα παιδιά τους μετά τα 40:

Ναόμι Κάμπελ

Το σούπερ μόντελ ανακοίνωσε το μωρό-έκπληξη στις 29 Ιουνίου 2023, δύο χρόνια μετά τη γέννηση της κόρη της, την οποία απέκτισε με παρόποιο τρόπο.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dr Naomi Campbell (@naomi)

«Μικρή μου αγάπη, να ξέρεις ότι σε λατρεύουμε αφάνταστα και σε περιβάλλουμε με αγάπη από τη στιγμή που μας τίμησες με την παρουσία σου. Ένα αληθινό δώρο από τον Θεό, ευλογημένη! Καλώς ήρθες μωρό μου», έγραψε στο Instagram.

Σάντρα Μπούλοκ

Η Μπούλοκ ανέλαβε την υιοθεσία του Λούι το 2010 σε ηλικία 45 ετών. Το 2015, το ζευγάρι καλωσόρισε την κόρη τους Λάιλα στην οικογένεια.

«Όταν κοιτάζω τη Λάιλα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στο μυαλό μου ότι έπρεπε να είναι εδώ. Μπορώ να σας πω σίγουρα ότι τα σωστά παιδιά ήρθαν σε μένα την κατάλληλη στιγμή», δήλωσε η ίδια.

Γκουέν Στεφάνι

Το 2014, σε ηλικία 44 ετών, η Στεφάνι καλωσόρισε τον τρίτο της γιο, Απόλλο, μετά τους Κίνγκστον και Ζούμα (με τον πρώην Γκάβιν Ρόσντεϊλ).

«Αισθάνομαι πραγματικά ευλογημένη που έχω και τους τρεις, είναι απλά απίστευτοι».

Νταϊάν Κίτον

Το 1996, σε ηλικία 50 ετών, η ηθοποιός απέκτησε την κόρη της Ντέξτερ κατόπιν υιοθεσίας. Το 2001, ακολούθησε ο γιος της Ντιουκ.

«Πριν από τα παιδιά, αν ανησυχούσα, ήταν μόνο για τον εαυτό μου. Αλλά το μόνο που κάνεις είναι να ανησυχείς ως γονιός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τζάνετ Τζάκσον

Η 50χρονη τότε τραγουδίστρια καλωσόρισε τον γιο της Eissa τον Ιανουάριο του 2017 με τον εν διαστάσει σύζυγό της Wissam Al Mana. Η Τζάκσον πυροδότησε για πρώτη φορά τις φήμες περί μωρού τον Απρίλιο του 2016, όταν ακύρωσε την περιοδεία της για να επικεντρωθεί στην οικογένειά της.

Κρίστιν Ντέιβις

Η Ντέιβις έγινε μητέρα μέσω υιοθεσίας το 2011, όταν καλωσόρισε την κόρη της Τζέμα Ρόουζ. Στα 53 της χρόνια, η πρωταγωνίστρια του Sex and the City υιοθέτησε το δεύτερο παιδί της, ένα αγοράκι. Τώρα είναι ευλογημένη «επί δύο», είπε