Αναρωτιέστε πώς θα σηκώσετε τα παιδιά σας από τον καναπέ για να γυμναστούν; Μα φυσικά… παίζοντας! Το σχοινάκι είναι, αναμφίβολα, ο πιο διασκεδαστικός τρόπος γυμναστικής για όλη την οικογένεια.

Επιπλέον, το αγαπημένο παιδικό παιχνίδι είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές αερόβιες ασκήσεις που γυμνάζει τους περισσότερους μυς, βελτιώνει την ευελιξία και θωρακίζει τη συνολική υγεία. Μπόνους για τους γονείς: Καίει πολλές θερμίδες.

Διαβάστε επίσης: 5 διασκεδαστικοί τρόποι για να βοηθήσετε τα παιδιά να χαλαρώσουν

Το καλό με το σχοινάκι είναι ότι αποτελεί ιδανική προπόνηση για όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης και μπορείτε να κάνετε οπουδήποτε. Δεν καταλαμβάνει χώρο, είναι εξαιρετικά ελαφρύ και μπορεί να χωρέσει σε οποιαδήποτε μικρή τσάντα.

Σχοινάκι για γερά οστά

Το σχοινάκι είναι ευεργετικό για τα παιδιά, επειδή βοηθά την ανάπτυξη των οστών. Είναι πολύ πιο δύσκολο να αυξηθεί η οστική πυκνότητα μετά την ηλικία των είκοσι ετών, οπότε όσο νωρίτερα ξεκινήσετε τόσο καλύτερα.

Είναι, επίσης, σπουδαίο για τη διατήρηση της οστικής πυκνότητας στην ενήλικη ζωή. Για τους γονείς και ιδιαίτερα για τις μαμάδες, το σχοινάκι μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της οστεοπόρωσης.

Άμυνα απέναντι στους τραυματισμούς

Τα παιδιά είναι πολύ επιρρεπή στα ατυχήματα, άλλα το σχοινάκι μπορεί να προστατεύσει τα οστά από το να σπάσουν. Το άλμα μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη τραυματισμών στον αστράγαλο, ενισχύοντας τη σταθερότητα και την κινητικότητα της άρθρωσης.

Συντονισμός και ισορροπία

Ο συντονισμός μεταξύ των χεριών, των ποδιών και των ματιών σας ενισχύεται μέσα από την επαναλαμβανόμενη άσκηση. Το σχοινάκι απαιτεί συγκέντρωση και επίγνωση του σώματος. Ο συγχρονισμός είναι εξίσου σημαντικός γι’ αυτού του είδους την άσκηση. Θα βελτιώσει άμεσα την ταχύτητα, το ρυθμό και την ισορροπία.

Δυνατή καρδιά και υγιείς πνεύμονες

Η ανταπόκριση του καρδιακού ρυθμού στο σχοινάκι μπορεί να είναι πολύ υψηλότερη από άλλες μορφές καρδιοαναπνευστικής άσκησης, όπως το περπάτημα, το τρέξιμο ή η ποδηλασία.

Η εν λόγω αερόβια άσκηση δεν είναι μόνο καλή για την καρδιά και τους πνεύμονες. Βοηθά στην πρόληψη της αύξησης του σωματικού βάρους, της υψηλής αρτηριακής πίεσης, του διαβήτη και μιας σειράς άλλων κλινικών καταστάσεων.