Οι γονείς αναζητούν πάντα γρήγορους και εύκολους τρόπους για να βοηθήσουν τα παιδιά τους να γίνουν πιο ευτυχισμένα και ολοκληρωμένα μεγαλώνοντας. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μινεσότα, έχουν ακριβώς αυτό που ψάχνετε.

Δεκαετίες έρευνας δείχνουν ότι το να βάζετε το παιδί σας να βοηθάει στο σπίτι θα μπορούσε να είναι ένα εξαιρετικό σημείο για να ξεκινήσετε.

Πώς βοηθάνε το παιδί οι δουλειές του σπιτιού;

Η ιδέα είναι ότι όταν τα παιδιά αισθάνονται ότι συμμετέχουν σε κοινές ευθύνες. Συνειδητοποιούν ότι συμβάλλουν σε ένα μέρος ενός ευρύτερου συνόλου, και από αυτό προκύπτει μια ουσιαστική αίσθηση αυτοεκτίμησης.

Διαβάστε επίσης: Γονείς: Πώς επηρεάζει η σχέση σας με το παιδί την υγεία του

Ως αποτέλεσμα, γίνονται πιο πρόθυμα και ικανά να βοηθήσουν τους άλλους. Τα παιδιά που αναμένεται να βοηθήσουν στο σπίτι αρχίζουν να βλέπουν με φυσικό τρόπο τις ανάγκες των ανθρώπων γύρω τους και γίνονται λιγότερο εγωκεντρικά.

Τα παιδιά δεν γεννιούνται με ενσυναίσθηση, θεωρούν τον εαυτό τους ως το κέντρο του σύμπαντος. Μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να την αναπτύξουν.

Καθώς εξελίσσονται οι γνωστικές ικανότητες ενός παιδιού, αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές σκέψεις, εμπειρίες και ανάγκες.

Οι δουλειές μπορούν να βοηθήσουν να καλλιεργηθεί αυτή η συνειδητοποίηση νωρίτερα και να γίνει ισχυρότερη με την πάροδο του χρόνου.

Εκτός από την ανάπτυξη περισσότερης ενσυναίσθησης, οι δουλειές βοηθούν στην εμπέδωση μιας καλύτερης εργασιακής ηθικής και προωθούν μια ομαδική νοοτροπία. Αυτό μεταφράζεται σε επαγγελματική επιτυχία.

Η βοήθεια στο σπίτι διδάσκει στα παιδιά την υπευθυνότητα και την ομαδικότητα. Αυτά μπορούν να τα εφαρμόσουν αργότερα στην τάξη, στο γήπεδο ή στο γραφείο.

Οι δραστηριότητες καθημερινής ζωής, όπως είναι οι δουλειές του σπιτιού, βοηθούν τα παιδιά να μάθουν τι πρέπει να κάνουν για να φροντίζουν τον εαυτό τους, εκτός από τους άλλους. Έτσι, θα γίνουν ανεξάρτητοι και αυτοσυντηρούμενος ενήλικες.

Παράλληλα, θα μάθουν να διαχειρίζονται καλύτερα τόσο το χρόνο, όσο και τα χρήματά τους. Η ενήλικη ζωή έχει πολλές υποχρεώσεις, οπότε αυτή είναι μια δεξιότητα που σίγουρα θα τους χρησιμεύσει.

Όταν ένα παιδί ξέρει ότι δεν μπορεί να παίξει ή να δει τους φίλους του μέχρι να τελειώσει τις «δουλειές» που του έχουν ανατεθεί, εκπαιδεύεται στην πειθαρχία και τον αυτοέλεγχο. Σε βάθος χρόνου, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο ισορροπήμενη ζωή.