Υλικά

2 κουταλιές βούτυρο

1 κρεμμύδι, τριμμένο

200 γρ. λάχανο, τριμμένο

100 γρ. καρότο, τριμμένο

1 ματσάκι βασιλικός, ψιλοκομμένος

200 γρ. κίτρινο τυρί, τριμμένο

2 κ.σ. μηλόξιδο

15 λωρίδες φύλλο κρούστας

Αλάτι, πιπέρι

Ζάχαρη

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε λίγο καυτό νερό βουτήξτε το κρεμμύδι, το λάχανο και το βούτυρο και ανακατέψτε τα μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέστε τον βασιλικό, το καρότο, το μηλόξιδο, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη, ανακατέψτε τα καλά και αφήστε τα να κρυώσουν.

Έπειτα ρίξτε και το κίτρινο τυρί, ενώ ανακατεύετε το μείγμα και πάλι. Απλώστε ένα – ένα τα φύλλα κρούστας, αλείψτε τα με το ελαιόλαδο με ένα πινέλο, βάλτε μία κουταλιά γέμιση στη μία άκρη και τυλίξτε το σε ρολό, ενώ παράλληλα πιέζετε τις άκρες προς τα μέσα ώστε να κλείνουν.

Απλώστε τα σε ένα ταψάκι, αλείψτε και πάλι με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε τα για περίπου 10 λεπτά σε φούρνο που θα έχετε προθερμάνει στους 220ºC.