Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τους γονείς που δουλεύουν το καλοκαίρι είναι να βρουν τη διάθεση να ξεκινήσουν μια δεύτερη… «βάρδια» στο σπίτι με το παιδί που είναι σε διακοπές.

Η κούραση μπορεί να σας «χτυπήσει» από πολλές μεριές και με διαφορετικούς τρόπους, καθώς οι εργασιακές απαιτήσεις μπορούν να σας αφήσουν σωματικά και συναισθηματικά εξαντλημένους.

Ωστόσο, όταν μπαίνετε στο σπίτι και βλέπετε το παιδί σας που σας περίμενε με ανυπομονησία όλη μέρα, πως θα αρνηθείτε να παίξετε μαζί του; Η ξεκούραση έχει πολλές μορφές και ο χρόνος που περνάμε με τα ξεχωριστά για εμάς άτομα είναι η καλύτερη μορφή ξεκούρασης για το σώμα αλλά και το νου.

Διαβάστε επίσης: Γονείς: 20 μικρά βήματα αυτοφροντίδας

Για να γίνει αυτό πράξη, όμως, υπάρχει μια προϋπόθεση: Να μην φέρετε την υπερβολική κόπωση, τα τεντωμένα νεύρα και την κακή διάθεση μαζί σας στο σπίτι. Φυσικά, κάτι τέτοιο είναι πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις, γι’ αυτό συγκεντρώσαμε μερικά hacks που θα σας βοηθήσουν να ηρεμήσετε μετά τη δουλειά και να συνδεθείτε με την οικογένειά σας:

Tips για να επαναφορτιστείτε μετά τη δουλειά

  • Αφήστε τη δουλειά στη δουλειά. Είναι σημαντικό να μην θυσιάζετε τον ελεύθερο χρόνο σας. Τον χρειάζεστε για τον εαυτό σας, το παιδί σας και τον/την σύντροφό σας.
  • Μην αγνοείτε τις δικές σας ανάγκες. Αν είστε πεινασμένοι ή διψασμένοι, είναι πιο πιθανό να γίνετε απότομοι με άδειο στομάχι.
  • Καθυστερήσετε ένα λεπτό να μπείτε στο σπίτι. Ξέρετε ότι τα παιδιά πιθανότατα θα σας «επιτεθούν» μόλις περάσετε την πόρτα. Οπότε πάρτε το χρόνο σας για να ανασυγκροτηθείτε.
  • Πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές. Αν υπάρχει ένα πράγμα που μπορούμε να ελέγξουμε στη ζωή μας, αυτό είναι η αναπνοή μας. Αυτό δεν βοηθά μόνο στην εκτόνωση, αλλά μπορεί, επίσης, να ανεβάσει τη διάθεσή σας και συμβάλλει στη μείωση της φλεγμονής.
  • Δώστε στο παιδί μια έκρηξη στοργής μόλις γυρίσετε. Αν δείχνετε διαθέσιμοι, το παιδί δεν θα νιώσει την ανάγκη να παλέψει για την προσοχή σας.
  • Μην κοιτάτε άλλες οθόνες. Αν κοιτάτε όλη μέρα στη δουλειά έναν υπολογιστή, δώστε στα μάτια σας (και τον εγκέφαλό σας) ένα διάλειμμα. Έτσι, θα έχετε περισσότερο χρόνο για να αφιερώσετε στην οικογένειά σας.