Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τα παιδιά μπορούν επιτέλους να απολαύσουν τη θάλασσα και το παιχνίδι. Είναι σαφές ότι αυτήν την εποχή είναι ωφέλιμο για εκείνα να «αποσυνδεθούν» και να διασκεδάσουν. Βέβαια, είναι σημαντικό να μην… ξεχάσουν και αυτά που ήξεραν ως προς το διάβασμα και το σχολείο.

Μπορεί να γίνει η επανάληψη για εκείνα μια ευχάριστη δραστηριότητα το καλοκαίρι;

Διαβάστε επίσης: Παιδιά: Κι όμως, μπορεί να έχουν άγχος στις διακοπές

4 tips για να κάνετε επανάληψη τα μαθήματα παίζοντας

#1 Χρησιμοποιήστε εκπαιδευτικές εφαρμογές

Έχετε στο σπίτι tablet ή οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή που χρησιμοποιεί το παιδί; Αν και σκοπός είναι γενικά να μειώνουμε το χρόνο οθόνης, μπορούμε να κατεβάσουμε μια εκπαιδευτική εφαρμογή έτσι ώστε τουλάχιστον αυτός ο χρόνος που πρέπει πάντα να είναι σε λογικά πλαίσια, να αξιοποιείται.

Για να επιλέξετε την κατάλληλη για το παιδί σας, λάβετε υπόψη τις ανάγκες, την ηλικία και το γνωστικό του επίπεδο.

#2 Επιλέξτε επιτραπέζια παιχνίδια που διεγείρουν τη μάθηση

Το να παίζετε οικογενειακώς επιτραπέζια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνει το παιδί επανάληψη αλλά και να εμπλουτίσει τις γνώσεις του. Τα παιχνίδια μπορούν να ενισχύσουν επίσης  τις κοινωνικές δεξιότητες των παιδιών.

Επιλέξτε εκπαιδευτικά επιτραπέζια παιχνίδια, ειδικά σχεδιασμένα για αυτό το σκοπό.

#3 Καταγράψτε τις καλοκαιρινές σας εμπειρίες

Μέσω της ελεύθερης γραφής, τα παιδιά μαθαίνουν να εκφράζουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους με συνοχή.

Προμηθευτείτε ένα σημειωματάριο ή ένα ημερολόγιο ώστε το παιδί σας να μπορεί να γράφει τις καλοκαιρινές του περιπέτειες. Χωρίς καν να το καταλάβει, θα εξασκηθεί στην ορθογραφία, το συντακτικό και τη γραμματική.

#4 Βρείτε μικρές ευκαιρίες για αριθμητική

Καθημερινές, απλές δραστηριότητες όπως το μαγείρεμα και τα ψώνια ενδείκνυνται για μαθηματικές πράξεις.

Αφήστε το παιδί να σας συνοδεύσει για παράδειγμα στα ψώνια και επιτρέψτε του να υπολογίσει εκείνο τα χρήματα που πρέπει να δώσει και τα ρέστα που θα λάβει. Έτσι, και θα αρχίσει να αναλαμβάνει μικρές ευθύνες, γεγονός που θα του κάνει καλό αλλά και θα αναπτύξει τις μαθηματικές του γνώσεις με ευχάριστο τρόπο.