Για τους γονείς, τα αυγά είναι μια εύκολη επιλογή γεύματος όταν έχετε λίγο χρόνο. Χρειάζονται λίγα λεπτά για να προετοιμαστούν και μπορούν να σερβιριστούν με μια ποικιλία άλλων επιλογών.

Αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμινών και μετάλλων, συμπεριλαμβανομένων των πιο δυσεύρετων, όπως η βιταμίνη D και η Β12. Είναι, επίσης, πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, χολίνη και πρωτεΐνες. Μάλιστα, έρευνες έχουν δείξει ότι τα αυγά μπορούν να υποστηρίξουν την καλή υγεία της καρδιάς και της όρασης.

Βέβαια, το να κάνετε ένα επιλεκτικό νήπιο να φάει αυγό δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Σε ορισμένα παιδιά δεν αρέσει η εμφάνιση των αυγών, ενώ άλλα έχουν πρόβλημα με την υφή τους.

Διαβάστε επίσης: Παιδί: Δύσκολο στο φαγητό; Υπάρχουν λύσεις

Γενικά, τα παιδιά έχουν περισσότερα κίνητρα να δοκιμάσουν νέα φαγητά, αν βοηθούν στην προετοιμασία του γεύματος. Αυτό τα βοηθά να αισθάνονται ότι ελέγχουν περισσότερο την κατάσταση και ότι είναι εξοικειωμένοι με το τι έχει το πιάτο τους.

Επειδή τα αυγά είναι σχετικά εύκολα στην προετοιμασία, μπορείτε να ενθαρρύνετε τα παιδιά κάθε ηλικίας να εμπλακούν. Πριν ξεκινήσετε, εξηγήστε στο παιδί σας τα διαφορετικά στυλ αυγών, ομελέτα, ποσέ, σφιχτά αυγά. Έπειτα, αφήστε το παιδί σας να επιλέξει το στυλ που θέλει να φτιάξετε.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι πολύ γευστικά από μόνα τους, αλλά μπορούν να συνδυαστούν με μια μεγάλη ποικιλία άλλων τροφίμων. Χρησιμοποιήστε το αγαπημένο φαγητό του παιδιού σας ως έμπνευση.

Όταν το παιδί τρώει μόνο ασπράδι ή μόνο κρόκο

Τα ασπράδια αυγών έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, λίπος και χοληστερόλη σε σύγκριση με τους κρόκους, ενώ είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Η πρωτεΐνη είναι ζωτικής σημασίας για την οικοδόμηση και την επισκευή των ιστών, την παραγωγή ενζύμων και ορμονών και την υποστήριξη της συνολικής ανάπτυξης των παιδιών.

Από την άλλη, οι κρόκοι αυγών είναι, επίσης, πλούσιοι σε πρωτεΐνες και αποτελούν καλή πηγή πολλών ζωτικών θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται το παιδί.

Ο κρόκος περιέχει τις περισσότερες από τις βιταμίνες και τα μέταλλα που υπάρχουν στο αυγό. Είναι καλή πηγή βιταμίνης Α, βιταμίνης D, βιταμίνης Ε και βιταμίνης Κ, καθώς και βιταμινών του συμπλέγματος Β, όπως η Β12 και το φυλλικό οξύ. Επιπλέον, παρέχει μέταλλα όπως σίδηρο, φώσφορο και ψευδάργυρο.

Παράλληλα, οι κρόκοι αυγών αποτελούν μια καλή πηγή χολίνης, η οποία φαίνεται να βελτιώνει τη μνήμη και τη συνολική γνωστική λειτουργία. Η χολίνη πρόκειται για ένα μικρό αλλά σημαντικό θρεπτικό συστατικό, το οποίο παίζει βασικό ρόλο στην οικοδόμηση των μεμβρανών των κυττάρων, επηρεάζοντας μια σειρά από ζωτικές λειτουργίες μέσα στον οργανισμό.

Η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία λέει ότι μπορείτε να τρώτε ένα αυγό ή δύο ασπράδια αυγών την ημέρα.

Αυτό βέβαια μπορεί να αλλάξει ανάλογα με το τι άλλο καταναλώνετε εκείνη την ημέρα. Εάν έχετε φάει τρόφιμα που δεν έχουν πολλή χοληστερόλη ή πρωτεΐνη, θα μπορούσατε να προσθέσετε περισσότερα αυγά στο επόμενο γεύμα του παιδιού.