Το να πηγαίνετε στην παραλία με μικρά παιδιά, συχνά, δεν είναι και τόσο… χαλαρωτικό αν είστε γονείς. Αλλά αυτή η μία μικρή αλλαγή στην προσέγγισή σας μπορεί να κάνει την εμπειρία πολύ πιο ευχάριστη για ολόκληρη την οικογένεια.

Η Κέλσι Πόμεροϊ, δημιουργός περιεχομένου και μητέρα δύο παιδιών, επινόησε τον όρο «backwards beach days», για τις διακοπές με τους δύο γιους της, που είναι τεσσάρων και ενός έτους.

Η βασική ιδέα είναι η εξής: Αντί να πάνε στην παραλία το πρωί, όπως κάνουν οι περισσότερες οικογένειες, πηγαίνετε το απόγευμα, αφού τα παιδιά έχουν ξυπνήσει από τον μεσημεριανό τους ύπνο.

Διαβάστε επίσης: Οικογένεια: Η καλύτερη δραστηριότητα το καλοκαίρι

«Τώρα όντως μου αρέσει να πηγαίνω στην παραλία με μικρά παιδιά», έγραψε η Πόμεροϊ σε ένα Reel στο Instagram, που έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές.

Backwards beach days

Όταν η Πόμεροϊ  ήταν μικρή, μια τυπική μέρα των διακοπών με την οικογένεια της εξελισσόταν κάπως έτσι: Έτρωγαν πρωινό, πήγαιναν στην παραλία, επέστρεφαν στο σπίτι πριν από το δείπνο για να κάνουν ντους και να ετοιμαστούν για να βγουν σε ένα εστιατόριο.

Αλλά αφότου έγινε η ίδια γονέας, ανακάλυψε ότι αυτό το πρόγραμμα λειτουργεί εντελώς αντίθετα για τα κουρασμένα και πεινασμένα μικρά παιδιά.

Έτσι, αποφάσισε να αλλάξει τα πράγματα, ώστε να μπορεί πραγματικά να απολαμβάνει την παραλία με τους γιους της. Τα πρωινά, κάνουν τώρα γρήγορες και εύκολες δραστηριότητες και στη συνέχεια, τρώνε νωρίς το μεσημέρι σε ένα εστιατόριο.

Έπειτα, βάζουν τα παιδιά τους για έναν υπνάκο. Αφού ξυπνήσουν, πηγαίνουν στην παραλία γύρω στις 4 ή 5 μ.μ. για λίγες ώρες. Το δείπνο είναι ένα πικνίκ στο ηλιοβασίλεμα στην παραλία.

Η παραλία είναι λιγότερο γεμάτη αργά το απόγευμα, αφού οι περισσότεροι έχουν γυρίσει ήδη σπίτι, και ο ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας είναι χαμηλότερος αυτή την ώρα.

Επιπλέον, για τα μικρά παιδιά που δυσκολεύονται με τις μεταβάσεις, ο ήλιος που δύει σηματοδοτεί ότι είναι ώρα για ύπνο και είναι πολύ πιο εύκολο να τα πείσετε ότι πρέπει να φύγετε. 

Μπόνους: τα παιδιά έχουν εκτονώσει την ενέργειά τους και έχουν χαλαρώσει. Είναι ήδη ταϊσμένα, οπότε μένει απλά να κάνουν μπάνιο και να πέσουν για ύπνο.