Το ακτινίδιο είναι μια εξαιρετική επιλογή για τις έγκυες γυναίκες. Όχι μόνο έχει υπέροχη γεύση, αλλά είναι επίσης εξαιρετικά θρεπτικό και γεμάτο φυτικές ίνες. Σε σύγκριση με πολλά άλλα φρούτα, έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα, λίπη και χοληστερόλη.

Επιπλέον, είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα. Σκεφτείτε τις βιταμίνες C, A, E, K, φυλλικό οξύ, κάλιο, σίδηρο, χαλκό, μαγνήσιο, φώσφορο και χολίνη.

Συγκεκριμένα η βιταμίνη C είναι καλή για μια μέλουσσα μαμά, καθώς βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου. Η απορρόφηση του σιδήρου συμβάλλει στην πρόληψη της αναιμίας, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά την εγκυμοσύνη.

Διαβάστε επίσης: Σούπερ πρωινό: 8 φρούτα για ενέργεια όλη μέρα

Το να διασφαλίζετε ότι τα επίπεδα σιδήρου σας είναι υψηλά είναι καλό και για το μωρό. Ο σίδηρος βοηθά στο σχηματισμό των νευροδιαβιβαστών, οι οποίοι είναι σημαντικοί για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου.

Όσον αφορά το ασβέστιο, δεν είναι χρήσιμο μόνο για τα οστά και τα δόντια. Το μωρό σας χρειάζεται αρκετό ασβέστιο για να την ανάπτυξη των μυών και της καρδιάς του.

Επειδή τα υψηλότερα επίπεδα ορμονών επιβραδύνουν την πέψη και χαλαρώνουν τους μυς του εντέρου σας στην εγκυμοσύνη, το ακτινίδιο θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την ομαλότητα των κινήσεων του εντέρου σας.

Επιπρόσθετα, ξεκινώντας από το δεύτερο τρίμηνο, αυξάνονται οι ανάγκες σας σε βιταμίνη Α, ψευδάργυρο, ασβέστιο, σίδηρο, ιώδιο και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Φάτε ένα ακτινίδιο και έχετε καλύψει ήδη τις περισσότερες από αυτές τις ανάγκες.

Φτιάξτε smoothie με ακτινίδιο και πεπόνι

Για έξι μερίδες θα χρειαστείτε 1 μικρό πεπόνι (700γρ. περίπου), 5 ακτινίδια, 1 φλ. παγωμένο νερό, 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, παγάκια και μερικά φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου για το σερβίρισμα.

Απομακρύνετε τις φλούδες και τα κουκούτσια από το πεπόνι, κόψτε το σε κομματάκια και ρίξτε τα στο μπλέντερ. Παρομοίως, ξεφλουδίστε τα ακτινίδια και κόψτε τα σε φέτες. Αφού κρατήσετε μερικές φέτες, τις υπόλοιπες ρίξτε τις στο μπλέντερ.

Αφού προσθέσετε το χυμό λεμονιού και το παγωμένο νερό, χτυπήστε τα υλικά σας, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Αν διαπιστώσετε ότι ο πολτός σας δεν είναι αρκετά ρευστός, προσθέστε λίγο ακόμα νερό και ανακατέψτε μέχρι να δείτε την κλασική ρευστή υφή του smoothie.

Αφού τοποθετήσετε δύο παγάκια σε κάθε ποτήρι, μοιράστε το smoothie. Μπορείτε να διακοσμήσετε με φυλλαράκια δυόσμου ή και με τις φέτες από το ακτινίδιο.