Η εγκυμοσύνη είναι μια περίοδος κατά την οποία πολλές γυναίκες αισθάνονται άνετα με το σώμα τους και του δίνουν την «άδεια» να μεγαλώσει.

Ωστόσο, μετά τη γέννηση του μωρού, μπορεί να προκύψουν αλλαγές στο σώμα, πράγμα που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη διάθεση και την αυτοπεποίθησή μας.

Μάλιστα, περίπου το 41% των γυναικών αισθάνονται πιο αρνητικά για την εικόνα του σώματός τους μετά την εγκυμοσύνη σε σύγκριση με πριν.

Διαβάστε επίσης: Διάσημες μαμάδες που έκαναν παιδιά μετά τα 40

Κι ενώ τα social media, συχνά προωθούν συγκεκριμένα πρότυπα ομορφιάς που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα μιας μαμάς που μόλις έβγαλε ένα ολόκληρο μωρό 4 κιλών από την κοιλιά της, η Lindsay Lohan έρχεται να σπάσει αυτά τα στερεότυπα.

Άλλωστε, αν έχετε δει «Τα Κακά Κορίτσια» ξέρετε ότι δεν είναι μια συνηθισμένη μαμά… είναι κουλ μαμά!

Δείτε την ανάρτησή της

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lindsay Lohan (@lindsaylohan)

«Είμαι τόσο πεφήφανη για ό,τι κατάφερε αυτό το σώμα κατά τη διάρκεια των μηνών της εγκυμοσύνης και τώρα της ανάρρωσης», έγραψε. «Το να έχεις ένα μωρό είναι η μεγαλύτερη χαρά στον κόσμο!».

Πολλές νέες μητέρες νιώθουν άβολα με το σώμα τους μετά τον τοκετό και πιέζονται, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά να επανέλθουν στην κατάσταση που ήταν προ εγκυμοσύνης.

Μην ξεχνάτε ότι το σώμα σας άλλαξε, γιατί δημιούργησε, μεγάλωσε και χάρισε ζωή σε έναν άνθρωπο. Κι αυτό δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

Η εγκυμοσύνη και ο τοκετός είναι δύο από τις πιο δύσκολες και απαιτητικές διαδικασίες που περνά το γυναικείο σώμα.

Να θυμάστε ότι για αυτόν τον μήνα όπως και για τους επόμενους δύο, το πρώτο τρίμηνο δηλαδή μετά τον τοκετό βρίσκεστε στο 4ο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σας, το οποίο σημαίνει ότι πρέπει να είσαστε αρκετά προσεκτικές στο τι κάνετε.

Στόχος είναι να προσαρμοστείτε στα νέα δεδομένα και να ξεκουράζεστε όσο το δυνατόν περισσότερο, όχι να βιάζεστε και να πιέζετε το σώμα σας για κάτι που δεν είναι έτοιμο να κάνει. Όλα θα έρθουν στον καιρό τους.