Είναι σημαντικό να δημιουργούμε στιγμές που είναι μόνο δικές μας. Μικρές στιγμές με την οικογένεια μας, με συγγενείς και φίλους. Κι αυτό διότι αυτές οι στιγμές στο χρόνο αποτελούν «μικρά» κομμάτια ευτυχίας που μας κάνουν να σηκωνόμαστε ευδιάθετοι κάθε πρωί και να συνεχίζουμε.

Επιπλέον, μας διαμορφώνουν ως ανθρώπους, μας κάνουν να απολαμβάνουμε τη ζωή, να ζούμε στο «τώρα», να χαμογελάμε και μας φέρνουν πιο κοντά με τους αγαπημένους μας.

Για να ενισχύσουμε τους δεσμούς με τα παιδιά μας, είναι σημαντικό να αφιερώνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο σε εκείνα. Μπορεί οι ευθύνες της καθημερινότητας να σας «πνίγουν», αλλά το να κάνετε πράγματα μαζί μπορεί να κάνει την οικογένειά σας πιο «δεμένη» και υγιή.

Διαβάστε επίσης: Απλά παιχνίδια για παιδιά 3 ετών που διεγείρουν την πνευματική τους ανάπτυξη

Απομένουν λίγες μέρες ακόμη μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία και τα παιδιά να μην έχουν πια ξέγνοιαστο ελεύθερο χρόνο. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να τις εκμεταλλευτείτε στο έπακρο. Για να σας γλυτώσουμε κόπο και χρόνο συγκεντρώσαμε μερικές οικογενειακές δραστηριότητες για όλες τις ηλικές για να εμπνευστείτε και να πάρετε ιδέες.

15 διασκεδαστικές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια

  1. Καθιερώστε μια οικογενειακή βραδιά για επιτραπέζια παιχνίδια.
  2. Ξεκινήστε μαζί μια σειρά.
  3. Ψήστε μια νόστιμη λιχουδιά.
  4. Κάντε μπορμπουλήθρες από νερό και σαπούνι.
  5. Φτιάξτε ένα παζλ ή κάντε μια κατασκευή.
  6. Κάντε makeover ο ένας στον άλλο και διοργανώστε μια επίδειξη μόδας.
  7. Επισκευτείτε τη βιβλιοθήκη.
  8. Χρειάζεστε μια εκτόνωση ενέργειας; Βάλτε την αγαπημένη μουσική των παιδιών και αρχίστε να τραγουδάτε και να χορεύετε.
  9. Πάρτε μερικά στρώματα και κάντε μαζί γιόγκα.
  10. Κάντε το δικό σας κυνήγι θησαυρού.
  11. Παρακολουθήστε το ηλιοβασίλεμα ή την ανατολή.
  12. Κάντε ένα πείραμα STEM.
  13. Φτιάξτε και ανταλλάξτε friendship bracelets.
  14. Δημιουργήστε έργα τέχνης με υλικά της φύσης.
  15. Πηγαίνετε ένα οικογενειακό road trip. Δεν χρειάζεται να είναι κάπου μακριά, αρκεί να αλλάξετε λίγο παραστάσεις.

Pro tip: Ο πολυπόθητος προσωπικός μας χρόνος μπορεί να επιτευχθεί εάν δώσουμε προτεραιότητα σε ό,τι είναι πιο σημαντικό στη ζωή μας και αναλύσουμε σε τι αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο κι αν πραγματικά τον αξίζει.