Το παιδί σας δεν σταματά να μιλά παρά μόνο όταν το έχει πάρει ο ύπνος; Έχει μάλιστα την ικανότητα να χειρίζεται καλά τη γλώσσα και να συνθέτει φράσεις που εκφράζουν δύσκολες και περίπλοκες για την ηλικία του έννοιες; Αν η απάντηση είναι «ναι» τότε ίσως κρύβει μέσα του ένα μεγάλο ταλέντο

Το ταλέντο του παιδιού που μιλά πολύ

Η ευχέρεια στην εκφορά και το χειρισμό του λόγου είναι συχνά ένα χαρακτηριστικό των ιδιαίτερα προικισμένων παιδιών. Σηματοδοτεί μια άνεση στην επικοινωνία που βοηθά στις σχολικές επιδόσεις του παιδιού αλλά και σε πολλούς άλλους τομείς της ζωής, όπως για παράδειγμα στις κοινωνικές και αργότερα τις επαγγελματικές του σχέσεις.

Διαβάστε επίσης: Παιδιά: Διάβασμα με μουσική; Οι επιστήμονες δίνουν το πράσινο φως

Οι άνθρωποι που από μικρή ηλικία μπορούν να εκφράζονται με ευκολία, συνήθως κατακτούν στην πορεία την ικανότητα της πειθούς και πολύ συχνά ασχολούνται με επαγγέλματα που απαιτούν άνετο χειρισμό του λόγου και επιχειρηματολογία, όπως η δικηγορία ή η δημοσιογραφία.

Πώς θα βοηθήσετε το παιδί να εξελίξει το ταλέντο του

Βοηθήστε το παιδί να εξελίξει αυτό το ταλέντο του ζητώντας του να σας διηγείται ιστορίες και συζητώντας τακτικά μαζί του. Ενθαρρύνετέ το να καταγράφει τις σκέψεις και τις ιστορίες που σκέφτεται, αν είναι βέβαια στην ανάλογη ηλικία και μπορεί, ώστε να μάθει να χειρίζεται εξίσου σωστά και το γραπτό λόγο.

Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω;

Είναι σημαντικό σε αυτήν την περίπτωση να διδάξετε στο παιδί ότι δεν αρκεί κανείς να είναι καλός ομιλητής. Πρέπει να είναι και εξίσου καλός ακροατής.

Μάθετέ του λοιπόν να σέβεται το συνομιλητή του, να μην τον διακόπτει όταν μιλάει και να σκέφτεται καλά αυτό που θέλει να πει πριν το εκφράσει.